De får dela på Folkhälsopriset på Orust för 2022

Victoria Hansen och Ellös Bio delar på 2022 års Folkhälsopris på sammanlagt 10 000 kronor. Priset kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 13 oktober.

ANNONS
|

Folkhälsorådet delar sedan 2015 ut Folkhälsopriset som går ”till enskild person eller personer, organisation eller annan sammanslutning som i ett brett perspektiv påverkan folkhälsan i en positiv riktning i Orust kommun.”

Mottagare för 2022 är Victoria Hansen, ungdomsledare i Orust FC, samt Ellös Bio där Åke Knutsson är stark man.

I Folkhälsorådets motivering heter det att ”Victoria har ett fantastiskt engagemang för fotbollstjejerna på Orust. Hon möter upp allas olika behov och har fokus på en god laganda”.

I motiveringen står det vidare att ”Victoria är lyhörd och ser alla och jobbar lika mycket med lagandan, det mentala som med styrka, teknik och bollkänsla. Man kan lita på Victoria och hon är en stabil vuxen som dessa ungdomar kan lita på och på så sätt utvecklas som personer och fotbollsspelare samt att ”hon är en kämpe som verkligen behöver uppmärksammas.”

ANNONS

I motiveringen för Ellös Bio står det att man ”har i landsbygd byggt upp en samlingspunkt för ung som gammal genom att starta filmförevisning i Ellös parken” samt att det är ”en mycket bra aktivitet för att få underhållning och samtidigt träffas och trivas.”

LÄS MER:Tre föreningar på Flatön delar på folkhälsopriset

LÄS MER:Pris till tanter med glimten i ögat

LÄS MER:Folkhälsopris till två eldsjälar

Folkhälsopriset

Här är tidigare mottagare av Folkhälsopriset på Orust.

2021: Förening Nösund

2020: Föreningen Flatön, Flatö-Malö hembygdsförening och Flatö Kyrkans vänner

2019: Soliga tanterna

2018: Barbro Frinell och Marita Gustafsson

2017: Gun Johansson och Britt Johansson

2016: Orust Handräckning

2015: Friluftsfrämjandet

ANNONS