Cover-bandet Just4Fun gör sig rjust nu edo för att ge sig ut i julhandeln. Bandet kör som vanligt musik som har sina rötter i 60-talet. Det blir lite Beatles, Manfred Mann´s Earth Band men också musik av The Mamas & The Papas.
Cover-bandet Just4Fun gör sig rjust nu edo för att ge sig ut i julhandeln. Bandet kör som vanligt musik som har sina rötter i 60-talet. Det blir lite Beatles, Manfred Mann´s Earth Band men också musik av The Mamas & The Papas. Bild: Privat

De spelar för behövande barn – mitt under julhandeln

Det Orustbaserade cover-bandet Just4Fun gör sig redo för att ge sig ut i julhandeln. Den 16 december spelar de för att dra in pengar till Musikhjälpen.
– Vi hoppas slå vårt rekord på 5 106 kronor, säger Bengt Alvén.

ANNONS
|

Årets tema för Musikhjälpen som anordnas varje år av Sveriges Radio är ”För en värld utan barnarbete”. Det ville bandet gärna vara med och stötta.

– Vi gör sådana spelningar lite då och då och det känns bra. Det är tredje gången vi gör det.

Musik med rötter i 60-talet

Platsen är Göksäter mitt i julhandeln. Tanken är att människor blir givmilda då de handlar och ändå har spenderbyxorna på.

– Ungefär så tänker vi. Man vill gärna skänka till de som verkligen behöver när man köper julklappar till sina nära och kära. Vi tycker själva om tanken. Kan man bidra till samhällsförbättring är det självklart för oss att göra det i alla fall en gång per år.

ANNONS

Bandet kör som vanligt musik som har sina rötter i 60-talet. Det blir lite Beatles, Manfred Mann´s Earth Band men också musik av The Mamas & The Papas.

– Californa Dreamin’ är en låt vi har tagit upp det senaste åren. Den är fin.

Ny trummis i bandet

Vid tillfället kommer bandet också att presentera sin nye trummis, Hans-Åke Höbe.

– Vår förre trummis slutade men det är inga hard feeling för det. Han hade för mycket annat omkring sig. Nu välkomnar vi Hans-Åke.

Bengt Alvén berättar att alla i bandet är pensionerade och spelar mer för nöjes skull än för pengarna. Det blir ett tiotal spelningar per år.

– Mestadels uppträder vi under sommaren på lokala näringsställen och en och annan privat fest. Det är mestadels för folk som fyller 70 år, konstigt nog, säger Bengt med glimten i ögat.

ANNONS