Discofeber över Mollösunds fotbollsplan

En, två, tre och fyr! Dansläraren Agnes Niklasson räknar in takten och direkt är de unga deltagarna vid danslägret i gång med den koreografi de nyss lärt sig.

ANNONS

Många vattenpauser behövdes då ett gäng unga tjejer fick lära sig olika moves och steg under danslägret i Mollösund. Agnes Niklasson, sommarboende i Mollösund, delade kunnigt med sig av sina kunskaper till de unga eleverna.

– Jag har dansat i många år och går i dansskola hemma i Göteborg. Dans är det bästa som finns, man blir glad av att dansa och kroppen får röra på sig, säger Agnes.

Hon ska i höst börja nionde klass hemma i Göteborg och ville ha ett bra sommarjobb. Att hitta ett sådant visade sig inte vara så lätt. Agnes fick då idén att dra ihop ett dansläger för barn i två olika åldersgrupper. Något liknande läger har aldrig tidigare funnits i Mollösund. Intresset visade sig vara stort, anmälningarna trillade in.

ANNONS

– Jag har fått låna fotbollsplanen för dansklasserna. Här är perfekt, nära samhället, nära lekplatsen och vi har tillgång till toalett.

På dagens schema stod repetition på den koreografi som Agnes dagen innan lärt ut. Här gällde det att räkna stegen rätt, flytta armar och ben i takt med musiken. Inte alltid så lätt, men gruppens deltagare gav sig in i uppgiften med stor entusiasm.

– Vi dansar mest disco men även en del salsa, street och vi har pratat om tiodanser som till exempel tango. Jag försöker att leka in danserna så att det ska bli roligt för barnen att lära sig.

Alice, Emma, Klara och de andra i dagens första klass dansade så svetten lackade.

– Det är inte alls så svårt! Jag har varit med på fotbollsläger här tidigare men detta läger var mycket roligare så jag hoppas att det blir ett nytt läger nästa år, säger Melina Andersson som bor i Ellös.

Läger nästa år blir det med all säkerhet. Agnes har redan nu planerat in ett läger med liknande upplägg nästa sommar, avslöjar hon.

– Det finns mycket att göra på sommaren för barn i Mollösund, men för de som inte tycker om fotboll eller tennis kan danslägret vara ett roligt alternativ. Jag är noga med att tala om för mina elever att inom dansen är alla lika, ingen skrattar åt någon annan. Vi dansar för att det är roligt, alla deltar efter egen förmåga och kunskap.

ANNONS