Familjen Hallgren i Henån tillsammans på bild.
Familjen Hallgren med mamma Kristin, pappa Roger och deras två söner. Bild: Privat

Familjen Hallgren hoppas hitta extramormor med kontaktannons

I en kontaktannons på Facebook skriver familjen Hallgren i Henån att de gärna hade träffat en extrasläkting åt deras två söner.
– Ska vara som en nära släkting, säger Kristin Hallgren.

ANNONS
|

Sedan fem år tillbaka bor familjen Hallgren vid Torps kyrka i Henån. Någon släkting i närområdet har de dock inte, vilket fick dem att skicka ut en kontaktannons i en lokal facebookgrupp i hopp om att hitta en extramormor eller extramorfar som kan tänka sig att bli en del av familjen.

– Det är inte bara tanken att det ska vara någon som kan passa barnen, utan någon som kan bli som en nära släkting till familjen, säger mamma Kristin Hallgren.

Inte kunnat göra saker på tu man hand

Kristin säger att en anledning till annonsen är att hon och hennes man Roger inte kunnat lämna barnen och göra saker ensamma.

ANNONS

– Vi har inte kunnat lämna barnen för att åka och träna, handla eller göra annat som barnen tycker är tråkigt. Vi kan inte vara spontana eller göra saker bara vi två, på tu man hand.

Familjen och sönerna, som är tre och snart fem år gamla, älskar att vara ute i naturen och jobba på tomten. Två saker som mamma Kristin hoppas att en framtida extrasläkting också tycker om att göra när hon beskriver sin drömsläkting.

– Målet hade varit ett par, i runt 65-årsåldern som precis blivit pensionärer och kanske inte har egna barn eller inte har barn som bor nära, som gillar naturen och är händig. Roger hoppas också på någon att dela musikintresset med.

Läskigt att skicka annonsen

I skrivande stund har familjen fått två svar på kontaktannonsen som hon och familjen skickade ut på Facebook i början av februari. Kristin berättar att det var lite läskigt att skicka ut en förfrågan om en extrasläkting som kunde tänka sig att bli en del av familjen.

– Det var lite läskigt och lite märkligt att skriva. Det är lite genant, nästan som att fråga om någon vill vara ens kompis.

Då familjen varit covidsmittade har man ännu inte hunnit träffa någon av personerna som svarat på annonsen, som fått en hel del reaktioner.

– Det är många som gillat inlägget, men inte så många som svarat. Det var någon som tröstade med att det nog är många som velat höra av sig, men som kanske inte vågar, säger Kristin Hallgren som hoppas på fler svar.

ANNONS