En bil körde av vägen och hamnade på taket i Ucklum under lördagen.
En bil körde av vägen och hamnade på taket i Ucklum under lördagen. Bild: Mikael Berglund

Flera olyckor på väg 160 under lördagen

Det har varit flera olyckor på väg 160 under lördagen. Två personbilar kolliderade vid Vrälandskrysset och en annan bil hamnade på taken i en ravin.

ANNONS
|

Halt väglag ställer till det på flera håll i Bohuslän under lördagen. Två olyckor på E6 under förmiddagen följdes vid 13-tiden av två personbilar som kolliderade vid Vrälandskrysset.

Enligt räddningstjänsten var alla inblandande personer vid olycksplatsen ute ur sina bilar när brandmännen kom fram till platsen.

– Vi är på plats och vägen är tillfälligt avstängd, säger Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten strax efter det initiala larmat.

Enligt Trafikverket bildades en del köer i samband med räddningsarbetet men brandmännen kunde strax efter klockan 14 lämna insatsen och trafiken kunde då flyta på som vanligt igen.

Skadeläget för personerna som var inblandande i olyckan är ännu okänt.

ANNONS

Bil har hamnat i ravin

Drygt en halvtimme senare inträffade nästa olycka. Denna gång i Ucklum på väg 160 där räddningstjänst larmades om att en bil åkt av vägen. Olyckan ska enligt SOS Alarm ha inträffat klockan 13.40.

– Det är en singelolycka där bilen har hamnar i en ravin. Ambulans har inte kört dit, men räddningstjänsten är framme, sa Gunilla Möller, teamledare på SOS Alarm då.

Enligt räddningstjänsten kunde brandmännen vid 14.40-tiden snart lämna platsen. Bilen har undersökt för läckage och bärgare har beställts till platsen.

Vad som orsakat olyckan är ännu okänt och det finns inga uppgifter om några personskador.

En person till sjukhus

Strax efter klockan 16 inkom ytterligare ett larm om en olycka till följd av det hala väglaget. En personbil har voltat av vägen och ner i ett dike på landsvägen, vid nedre Tången på Orust.

– Två ambulanser är på väg och räddningstjänsten har också kallats dit, säger Helen Wickström på SOS alarm.

Vägen spärrades av i båda riktningar men är vid 18-tiden åter öppen för trafik.

Enligt initiala uppgifter från SOS alarm ska två personer vara inblandade i olyckan. En person har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

ANNONS