Flytande båtmässor renodlar sitt koncept

Såväl Ellös som Marstrand är kända för sina årligt återkommande båtmässor. I år är konceptet nytt då Marstrand motorboat show fokuserar på motorbåtar och Orust sail boat show visar segelbåtar tillsammans med Hallberg-Rassys Öppet varv.
– Vårt nya koncept gör att respektive mässa innehåller mer, säger Mats Eriksson, vd på Sweboat.

ANNONS
|

Tidigare år har Marstrand boat show, numer Marstrand motorboat show, haft utställare från såväl motor- som segelbåtsbranschen vilket har försvårat för både utställare och besökare.

– Det har varit lite spretigt. Utställare har behövt välja vilken mässa de ska delta i och den seglingsintresserade besökaren har fått åka till båda mässorna för att inte missa något av intresse. Branschen har velat renodla mässorna länge och det är för dess bästa vi i år väljer att visa motorbåtar på Marstrand och segelbåtar i Ellös, säger Mats Eriksson, vd på båtbranschens intresseorganisation Sweboat.

Skandinaviens största

Orust sailboat show med öppet varv är Skandinaviens största segelbåtsmässa och bjuder bland annat på seglingsinspiration, världspremiärer och glädje.

ANNONS

– Här finns allt som har med segling att göra. Mer segelbåtar än de senaste åren – både nya och begagnade och av alla fabrikat, tillbehör, kläder och mycket mer. Vi vill göra det enkelt för besökaren och både inträde och parkering är fritt.

För besökare finns som tidigare både mat och dryck inne på varvsområdet men också utanför. Hallberg-Rassys varv ligger på mässområdet och är öppet som vanligt under mässan.

– Målet med vårt nya koncept är att visa upp hela branschens samlade utbud av segelbåtar och segelbåtstillbehör på en och samma plats.

Stor bredd och stort djup

Marstrand motorboat show, västkustens största motorbåtsmässa, bjuder också den på en innehållsrik och fartfylld mässa med inspiration, tillbehör och kläder.

– Då mässorna ligger i slutet av säsongen är det utförsäljning på många av produkterna. Bara det kan vara värt ett besök, skrattar Mats Eriksson.

Den renodlade motorbåts- och tillbehörsmässan visar motorbåtar och vattenskotrar av alla fabrikat. Besökare hittar även begagnade motorbåtar som visas av professionella mäklare. Även här är inträde och parkering fritt.

Genom att renodla mässorna kan arrangörerna låta besökaren ta del av det bredaste utbudet av vad branschen har att erbjuda.

– Det är mässor med både stor bredd och stort djup, säger Mats Eriksson.

Vill du uppleva båda mässorna är det inte mer än en timmes bilresa emellan Ellös och Marstrand. De båda mässorna äger rum den 26-28 augusti.

LÄS MER:Vind i seglen på Öppet Varv

LÄS MER:Varvet satsar på hybridbåtar i miljonklassen

LÄS MER:Christoph Rassy har seglat vidare – så minns båtbranschen honom

ANNONS