Mjölkbordet på Marianne Johanssons gård i Vräland. Här fanns tidigare en plantering, en svart gryta med två röda pelargoner i. Planteringen stals under onsdagsmorgonen.
Mjölkbordet på Marianne Johanssons gård i Vräland. Här fanns tidigare en plantering, en svart gryta med två röda pelargoner i. Planteringen stals under onsdagsmorgonen. Bild: Erika Olofsson

Fräck blomsterstöld på gård i Vräland

Mitt i natten körde en bil in på gårdsplanen och stal krukan med pelargoner som Marianne Johansson hade satt på mjölkbordet på gårdsplanen.
–Är det så svårt att veta vad som är mitt och ditt, undrar Marianne.

ANNONS
|

Marianne Johansson bor på en gård i Vräland, mitt på Orust. Vräland har en stor korsväg och är knutpunkt för vägar mot Varekil, Ellös, Henån och Svanesund. Att det kör bilar förbi familjens gård, det är Marianne van vid.

– Här kör bilar dygnet runt, så det är inget konstigt.

På gårdsplanen har Marianne och hennes Gösta ett gammalt mjölkbord med tre stora mjölkflaskor. Här hade Marianne även ställt en svart gryta som hon planterat röda pelargoner i. Natten mellan tisdagen och onsdagen stals planteringen.

– Jag var vaken och hörde hur det knastrade i gruset på gårdsplanen, så jag tittade ut genom fönstret. Klockan var närmare halv fyra på morgonen så det var fortfarande lite mörkt ute. Då såg jag en mörk Volvo S60 kör in på vår gårdsplan.

ANNONS

Bilen körde ganska snabbt iväg igen och Marianne gick åter till sängs. Dagen efter när Marianne gick ut på gårdsplanen fick hon se att grytan med pelargoner var borta. Hon tror nu att bilisten i Volvon tagit med sig planteringen.

– Det är så otroligt fräckt gjort. Det var ingen dyr eller stor kruka men den var min. Det förvånar mig inte om de tänkte sno mjölkflaskorna som står på mjölkbordet men de har vi kedjat fast, det behövs bultsax för att få loss dem.

Det är andra gången Marianne råkar ut för stölder på gården. För ett par år sedan stals en annan plantering men då även en trädgårdsfigur från samma mjölkbord. Den gången försökte förövarna sno med sig de gamla mjölkflaskorna men lyckades inte. Mjölkflaskorna hör till den tid då gården hade kor, och är av stort affektionsvärde för paret på gården.

Mjölkbordet i Vräland, härifrån stals i veckan en pelargonplantering.
Mjölkbordet i Vräland, härifrån stals i veckan en pelargonplantering. Bild: Erika Olofsson

Marianne är arg och upprörd över händelsen på onsdagsmorgonen.

– Det är så ledsamt. Jag blir så förbannad då folk håller på så här. Ska man inte kunna ha något utanför dörren utan att det ska bli stulet? Varför kan folk inte hålla ordning på vad som är mitt och ditt?

Marianne har inte polisanmält händelsen, men hon vill gärna ha tillbaka sin kruka.

– Det handlar för mig om rätt och fel, det är lätt att tappa förtroendet om mänskligheten då man råkar ut för sådant här.

Hon hoppas nu att någon av Lokaltidningens läsare sett krukan med planteringen i eller att tjuvens dåliga samvete gör sig påmint.

– Den som tagit min kruka med blommor får gärna ställa tillbaka den. De vet ju var den ska stå.

ANNONS