En snabb insats från en granne under lördagskvällen hindrade en friggebodsbrand från att sprida sig till en villa. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
En snabb insats från en granne under lördagskvällen hindrade en friggebodsbrand från att sprida sig till en villa. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Erik Zienau

Friggebod i brand – insats av granne räddade villa

Räddningstjänsten larmades under lördagskvällen till en brand i Björfjällsområdet strax väster om Henån. Det visade sig vara en friggebod som börjat brinna och som snabbt kunde släckas – tack vare en snabb insats av grannen.

ANNONS
|

Larmet om en brand i Björfjäll kom till SOS klockan 20.30 på lördagskvällen.

En friggebod stod i brand vilket hade upptäckts av en granne som snabbt tog sig till platsen och kunde påbörja släckningsarbetet samtidigt som han slog larm till räddningstjänsten.

– Friggeboden var placerad ganska nära villan och ägarna var inte var hemma, så initialt fanns där en spridningsrisk. Som tur var gick det bra, mycket tack vare den här grannen som gjorde en snabb insats, säger Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten.

Friggeboden förstördes i branden men elden spred sig inte vidare. De sista brandenheterna kunde lämnade platsen strax innan klockan 22.00.

ANNONS

Inga personskador har rapporterats i samband med branden och enligt polis rubriceras händelsen i nuläget som allmänfarlig vårdslöshet.

Vad som orsakade branden är ännu okänt.

ANNONS