Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Full fart på skidorna när hundklubb bjöd in sportlovslediga

Det gick fort, riktigt fort då hundarna Båtsman, Hero och Torres satte fart i skidspåret. För barnen som hängde på bakom med skidor på fötterna, gällde det att hålla balansen.

Solen sken och vintern visade sig från sin bästa sida då Orust Brukshundklubb bjöd in till sportlovsaktivitet för barn och unga. Att få åka skidor på sportlovet är inte alla förunnat, men de barn som kom till Bua i veckan fick möjlighet att tolka efter hund. Hundarna Båtsman, Hero och Torres kom med sina ägare till klubben och fick prova på denna roliga sport som inkluderar hund, ägare, ett par skidor och en elastisk lina.

Ung skidtalang

Ebba Roosberg hade flat coated retrievern Torres med sig. Torres är inte så gammal än, så han fick ta det lugnt i skidspåret, men kunde prova lite lätt att dra lillmatte på skidor efter sig. Ebba som inte tidigare åkt längdskidor visade sig vara en talang i spåret. De båda åkte varv efter varv och för att Torres inte skulle springa för fort eller vika av fick Ebbas pappa Klas pulsa med i snön. Ebba var härligt svettig efter skidpasset.

– Det här var ju riktigt roligt. Hoppas att snön får vara kvar så vi kan prova att åka skidor igen.

LÄS MER: Athos och Fanny från Varekil blir frimärken

LÄS MER: Stort firande för alla hundar

Nu var det inte bara skidor som stod på agendan. Inne i Buahallen hade föreningens Emilia Eriksson och Ulrika Söderlund byggt upp en kortare agilitybana och även en rallybana.

Båtsman ville inte stanna

– Rallylydnad kan beskrivas som avancerad vardagslydnad. Det är en rolig mix av lydnadsprov, freestyle och agility. Rallylydnad går ut på att man ska ta sig igenom en bana med skyltar som talar om vilka moment som ska utföras, säger Ulrika Söderlund.

Wilma Norberg hade med sig familjens labradorhane Båtsman som hon provade rallylydnad med. Båtsman är en lydig kille men han är också stor. Ekipaget tog sig runt banan utan några större fel och Wilma var nöjd.

– Men han stannade inte kvar på ett ställe, sammanfattade Wilma banan efteråt.

Agility, en hinderbana med hopp och balanshinder, är något som Emilia Erikssons pudlar älskar. Emilia hade för dagen med sig fyra pudlar, Caramia, Vivi, Leya och Ella, varav två är hennes egna. Med Caramia visade Emilia den korta bana som byggts upp inne i hallen.

Pappa får bygga

– Hunden får inte riva hindren eller ta dem i fel ordning. Hade det varit tävling så hade hunden då fått ett fel. Ägaren får springa med och visa hunden vilka hinder den ska ta, så det gäller att ha kondition.

För Ebba och Torres var agility lika nytt som längdåkning. Torres gillade direkt den nya sporten och klarade av slalomhinder och balanshinder med bravur. När Torres blir lite äldre vill Ebba gå agilitykurs med honom.

–Jag får be att pappa bygger agilityhinder hemma.


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.