Glassjätte tar över Ellöskiosken: ”Man kan göra så mycket med glass”

Det är ett riktigt glassigt företag som tar över Ellöskiosken. I vår kommer allt mer fokus att läggas på de kalla godsakerna, även om det övriga sortimentet också ska finnas kvar.

ANNONS
|

Glassen från Lejonet och Björnen har sålts i Ellöskiosken i snart sju år, men nu får den en än större roll när glassföretaget tar över driften.

Post- och spelservicen kommer att vara kvar såväl som försäljningen av godis och hemgjorda mackor – men fokuset kommer att ligga tydligt på glass.

– Vi ska inte göra om så mycket faktiskt, vi ska bara lyfta fram glassen ännu mer. Vi har inte för avsikt att ta bort något utan snarare förstärka och jobba mer med glassmenyer, säger Katarina Mild, ägare och vd för Lejonet och Björnen.

Vill fortsätta vara en mötesplats

Från och med första mars tar den nya ägaren över. Förhoppningen är att vårsolen kikar fram i samband med det och gör Ellösborna och alla andra kunder riktigt glassugna.

ANNONS

– Vi kanske inte hinner ändra så mycket fram till dess, men lite ska man märka att det är ett glassföretag som tagit över.

Katarina Mild är vd för Lejonet och Björnen och ser fram emot att driva kiosken i Ellös.
Katarina Mild är vd för Lejonet och Björnen och ser fram emot att driva kiosken i Ellös. Bild: Pressbild

Ellöskiosken fungerar lite som en mötesplats och Katarina Mild hoppas att det kommer fortsätta vara så, och att kanske ännu fler kommer samlas där.

Familjer eller vänner som möts över en glass, till exempel.

– Det är mest take away, två eller tre kulor i ett rån, men ibland kanske man är på utflykt eller vill göra något mysigt och då är det perfekt att mötas kring glassen. Med glass kan man göra väldigt mycket.

En bra placering och en vacker ö

Lejonet och Björnen driver tre egna kiosker redan, i Göteborg, Marstrand och Lysekil. Anledningen till att de ville ha en på Orust också var helt enkelt att Katarina Mild tycker om att vara på ön.

– Vi har kommit att älska Ellös. Vi har varit där nästa varje vecka under säsong och vi tycker det är en fantastisk plats som Ellöskiosken finns på. Orust är en vacker ö och vi känner att många uppskattar att vi är representerade i kiosken. Jag vet också att många åker ganska långt för att köpa glass där så vi känner att det är en bra placering.

Irene Hellberg, som drivit kiosken hittills, kommer att fortsätta vara ansiktet utåt och sälja glass och annat.

ANNONS