Sundet mellan Gullholmen och Härmanö. Arkivfoto: Getty Images
Sundet mellan Gullholmen och Härmanö. Arkivfoto: Getty Images Bild: Getty Images

Här är ön som toppar reserecensionerna – fortfarande

Några av de resmål som är absolut högst rankade på Google är också de som har minst antal recensioner. En av dem är Härmanö i Gullholmen.

ANNONS

I somras blev de populära semesterpärlorna i Sverige snabbt uppbokade och även inför våren och sommaren i år är det många som planerar för en semester på hemmaplan, eller som det kallas: hemester.

Hemester var en trend redan före coronapandemins utbrott, men nu har den på gott och ont slagit igenom ännu starkare. Tillsammans med Google listade SJ inför förra sommaren hemliga pärlor, resmål som få känner till men som de som varit där älskar.

Ett av dem ligger på hemmaplan och har än idag högsta möjliga betyg: 5.0.

En bilfri oas

På listan bland bergspass i Jämtland och nationalparker i Skåne hittar vi Orustska Härmanö.

ANNONS

Ön i Gullholmen beskrivs som en bilfri oas, ett fiskesamhälle som förvandlats till naturreservat med stora kontraster i landskapet.

”Trähus, fält av lila ljung och vacker ängsmark. Här finnas allt för en härlig Sverigesemester...du kan räkna med en riktigt tyst och fridfull vistelse.”

Oupptäckta pärlor

Platserna som finns med på listan har alla något gemensamt. De har ytterst få recensioner på Google, mellan fyra och tio stycken. Men de som finns ger högsta betyg.

Sen senaste recensionen för Härmanö kom in för sex månader sedan. Och betyget? 5.0.

SJ marknadsför platserna som tågdestinationer. Men för att komma till Härmanö behövs både buss och färja efter att man klivit av tåget. Av recensionerna att döma verkar dock ett besök på ön vara resan värd.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@lokaltidningensto.se

ANNONS