Häst och vagn populärt under premiärmarknad

Premiären för julmarknad i Allmagsgården gick över förväntan.
– Vi ville göra något för östra Orust och det visade sig att intresset var stort. Det är jättekul, säger Daniel Peterson, ordförande i arrangörsföreningen.

ANNONS
|

Kön ringlade sig lång till de snälla nordsvenskarna som stod fastspända framför vagnen. Häst och vagn var troligen det mest populära inslaget under lördagens julmarknad i Allmag.

– Vi brukar vara med vid midsommarfirandet så när frågan kom om julmarknaden så ställde vi givetvis upp, säger Kennet Antonsson som tillsammans med sonen Jonathan såg till att alla som ville åka med fick göra det.

Det var premiär för den lilla julmarknaden i Allmag. Daniel Petersson, ordförande i bygdegårdsföreningen, är mer än nöjd med antalet besökare.

– Det är så många julmarknader runt om, men det finns ingen på östra Orust. Det var lite så vi tänkte då planerna kring en julmarknad väcktes. Nu ser vi att det föll väl ut, det är många utställare och framförallt många besökare, det är riktigt roligt.

ANNONS

Populärt tomtepar

En härlig julstämning spred tomtefar och tomtemor. De satt vid julgranen och tog emot önskelistor från alla barn som vågade sig fram. Claus Dristig Gardan och hans Annette har ”tomtat” i flera år.

– Vi är så gott som uppbokade hela julafton och juldagen. Så många önskar att vi ska komma och tomta för dem. Vi tar inget för ett besök, men vill att de vi besöker skänker en slant till ”Min stora dag”.

LÄS MER:Anette och Klaus vill sprida julglädje – tomtar för barnfamiljer

Julstämning var det även hos Isabelle Pettersson som tillverkar personliga julgranskulor efter beställning. Till sin hjälp har hon en dator och en speciell lamineringsmaskin där hon skriver ut den önskade texten.

– Det går att få namn eller en bild på julgranskulan, det är bara fantasin som sätter gränser.

Julkulor i granen och julskinka på smörgåsen gör julen. Thomas Steindahl har ett stort matintresse, han har tagit fram en senapskräm som han sålde på marknaden.

Nybakat bröd doftade gott

– Den innehåller bara naturliga ingredienser och passar utmärkt att ha på skinkmackan men även i griljeringen på julskinkan.

Brödet till julskinkan gick även det att finna i Allmag. Marine Olsson bakade tunnbröd så att svetten lackade under tomteluvan.

– Varma tunnbröd, direkt från hällen, kan inte bli bättre!

LÄS MER:De öppnar upp för alla ensamma på julafton

ANNONS