Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Jacob Humlén
Arkivfoto Bild: Jacob Humlén

Hotade att sätta kula i granne – åtalas

När en granne reagerade på att mannen höll på att banka ned stolpar mitt i vägen vid deras gemensamma vändzon ska det ha slutat i handgemäng och hård ordväxling. Nu åtalas mannen efter att han ska ha hotat grannen med att sätta en kula i honom om han inte passade sig.

Händelsen utspelade sig i ett bostadsområde på Orust en eftermiddag i mitten av augusti förra året. Grannen ska då ha reagerat över högljutt bankande och sedan sett mannen i 55-årsåldern slå i stora stolpar i marken vid deras gemensamma vändplan.

Vändplatsen ligger på allmän mark och används av samtliga boende i området. Grannen tyckte att stolparna blockerade vägen och gick då ut för att konfrontera mannen, som dock inte ska ha uppskattat tillsägelsen att ta bort stolparna.

Enligt åtalet som nu väckts mot mannen ska han reagerat kraftigt på tillsägelsen och högljutt försvarat sig med att han bara markerade sin infart. Han ska vidare att ha dunkat sin hand i bröstet på grannen samt hotat att sätta en kula i honom om han inte passade sig.

Mannen nekar till anklagelserna. Han hävdar att han inte uttalat några hot och att det snarare var han som blivit hotad när han satte upp vad han själv beskriver som snöpinnar intill sin infart.

Genom flera vittnen till händelsen anses det dock det bevisat att det gått till så som grannen uppgett. Mannen åtalas därför för olaga hot då det han sagt kunnat förväntas skapa allvarlig rädsla för grannens personliga säkerhet och säkerhet till frihet och frid.


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.