Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Hus i Slussen blev italiensk taverna – på film

En dramakomedi med en hel del humor där åtta par följs under ett års tid. Filmen Love game spelas just nu in i Slussen på Orust.
– Det är en feelgoodfilm om kärlek där betraktaren får en glimt av livet, säger Angelika Roberts, huvudrollsinnehavare och producent av filmen.

Hallins hus vid Slussens pensionat är för dagen en italiensk taverna där människor dricker grappa och samtalar om livet. Filminspelningen av filmen Love Game är i full gång när ST-tidningen kommer på besök och mitt i centrum av allt står Angelika Roberts, skådespelerska och producent.

– Det är fyra intensiva inspelningsdagar här i Slussen. Vi har varit nio skådespelare och nio statister på plats, som mest var vi 32 personer här i pensionatets lokaler, säger Angelika Roberts.

Hon bor själv i Slussen och har valt att lägga inspelningen hemmavid. Större delen av Love Game spelas in i Slussen och i Henån, men den del som är kvar kommer att spelas in i Hälsingland.

Vägen till Höggeröd

– Vi har ett speciellt hus där som är perfekt för filmen så därför lägger vi sista tredjedelen av inspelningen där. Merparten av filmen är inspelad på Orust. Vi har en hel del klipp med från Slussen, bland annat vägen upp till Höggeröd och klipporna vid pensionatet.

Ett par scener har spelats in hemma hos Angelika, bland annat en scen från en Valborgsmiddag. Filminspelningen innebar att familjen för ett par dagar fick flytta ut från köket där scenerna spelades in. Lite smått kaotiskt, sammanfattar Angelika inspelningsdagarna i hemmet.

– Den middagen är bärande i filmens historia. Det är här som det uppdagas att maken till Robin, som jag spelar, har varit otrogen med en av hennes väninnor. Filmen följer sedan middagsgästerna, som är åtta till antalet, under ett år. Det handlar om kärlek och uppbrott, några lämnar och några hittar nya. Det är glimtar från livet, en feelgoodfilm.

Angelika kom på grundidén till filmen och är även producent samt huvudrollsinnehavare. Hon började även skriva manuset men lämnade över och det är nu Filippa Pierrou som står för regi, manus och klipp.

Lokal visning

– Eftersom jag producerar så innebär det att jag gör allt från att laga mat till alla, till att rollsätta och städa lokalen när inspelningen är klar. Därför är det skönt att jag har så fantastiska medarbetare som Filippa och de andra som gör arbetet så mycket enklare och roligare. Jag har även haft fantastiskt fin kontakt med företagare här på Orust som ställt upp för oss.

Tanken är att Love Game ska vara klar för att visas för filmpubliken om ett år. Angelika är dock lite förtegen om var och när Orustpubliken får se filmen.

– Jag har höga ambitioner med filmen och därför finns det stora planer men någon form av lokal visning kommer det att bli.

LÄS OCKSÅ: Regissören spelar in sin andra film i Stenungsund

LÄS OCKSÅ: Tjörntjejen Ida gör skådespelardebut i kortfilm

LÄS OCKSÅ: Långfilm spelas in på Orust: ”Drivs av passion”


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.