Alla är välkomna till Svanesund och Orust, även de argsinta Tjörnborna.
Alla är välkomna till Svanesund och Orust, även de argsinta Tjörnborna. Bild: Privat

I Svanesund är alla välkomna – även Tjörnbor

En Tjörnbo försökte i veckan mota bort alla Orustbor genom att sätta upp en skylt i en rondell. Nu kontrar Orustborna och hälsar alla välkomna – även Tjörnborna

ANNONS
|

”Vändzon för Orustbor”. Så stod det på den skylt som i helgen satt uppe i rondellen i Siröd, på väg mot Skärhamn. På lyktstolpen i mitten av rondellen hade någon tejpat upp en hemmagjord skylt.

LÄS MER:Tjörnbo försökte mota bort gäster – med rondellskylt

Fejden mellan Orust och Tjörn är något som skämtsamt hållit på i många år, men att Tjörnborna så radikalt uttryckt önskemål att få bort besökande Orustbor var det nog en del som blev förvånade över. Skylten plockades ganska snart ner och därmed får väl Orustborna anses åter välkomna till grannön.

Nu kontrar Orustborna, men på ett vänligt sätt. Istället för att skrämma bort boende på grannön så välkomnar de besökare. ”I Svanesund är alla välkomna – även arga Tjörnbor” står det på den skylt som under onsdagen sattes upp vid badplatsen i Svanesund. Avsändaren är klar, Niklas Jigberg, arrangör bakom Svanesundsfestivalen är pappa till påhittet.

ANNONS

– Jag såg artikeln i Lokaltidningen och tänkte att vi borde kontra på något sätt här på Orust, men på ett vänligt sätt. Alla ska känna sig välkomna till Svanesund och Orust, även argsinta Tjörnbor.

ANNONS