Inbrottstjuv glömde handske på brottsplatsen – nu åtalas en äldre man

En äldre man åtalas för att brutit sig in i sin grannes hus och stulit saker för tusentals kronor. Mannen nekar till misstankarna och menar att någon annan gjort inbrott iförd hans kläder.

ANNONS

En eftermiddag i november lämnade en boende i Svanesund sitt hem över natten. När han kom tillbaka igen dagen efter var en ruta till entrédörren krossad och någon hade röjt runt ordentligt i huset.

Byrålådor var utdragna, saker låg huller om buller och i trädgården låg en liten skål med småsaker som mynt, mobilladdare, skruv och pennor slängt.

Altandörren, som varit låst med en hast från insidan, var ohaspad och på sängen låg en handske, som tillhör en granne.

DNA hittat i bostaden

Grannen, en äldre man, åtalas nu för grov stöld. Enligt åtalet har han stulit elektronik som tv och dator, smycken, kläder och smink för över 17 000 kronor.

ANNONS

Mannen nekar till misstankarna, och säger att han inte var hemma när inbrottet skedde. Att hans DNA finns i huset menar han kan bero på att den som bröt sig in kanske hade på sig hans kläder.

”Jag är till 110% säker att jag inte har med inbrottet att göra”, säger han i förhör.

Åtalas på tre punkter

Mannen åtalas även för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik, för att i april i år ha kört så vingligt genom Svanesund att han varit nära att krocka med flera andra bilister.

Ett vittne följde efter mannen och har berättat att den vingliga färden pågick i 3-4 kilometer, innan mannen plötsligt girade 90 grader och körde ner i diket.

Mannen har inget körkort, och erkänner att han kört olovligt, men nekar till att han skulle utgjort någon trafikfara. Han säger i förhör att försökte få på sig ena skon när han körde, och kanske råkat vingla till på grund av det.

Anledningen till att han hamnade i diket var för att han fick ont i benet och var tvungen att sträcka ut det. Då råkade han komma åt gaspedalen och klarade inte kurvan.

ANNONS