Italien vinnare då summercampare i Ellös spelade EM final

Spanien eller Italien? Det blev en spännande final då barnen i Ellös Summercamp gav sig in i fotbolls EM med liv och lust.

ANNONS
|

Två poäng för ett mål, i alla fall om målgöraren var 6 år gammal. För rättvist ska det vara när barn mellan 6 och 14 år på lika villkor ska ha kul tillsammans.

– Det är så stor åldersskillnad så vi har delat upp barnen i två grupper, en med äldre och en med yngre. Går någon av de yngre mål, så får de två poäng, säger Olivia Jørgensen som tillsammans med kompisen Cornelia Skålberg håller i Ellös Summercamp.

EM-turnering i fotboll var en given aktivitet vid årets Summercamp. Spanien, Italien, Frankrike, Sverige och Danmark var deltagare och barnen delades in i lag efter länder. Alla deltagare målades med respektive lands flagga i ansiktet innan det var dags för match.

ANNONS

– Italien kommer att vinna så klart, sa Maya Söderbom segervisst under tiden Cornelia målade hennes kinder med Italiens flagga.

Visst fick Maya rätt, finalen gick till slut mellan Spanien och Italien där Italien vann med ett mål.

Det är tredje året de unga tjejerna ser till att sommarlovslediga barn i Ellös har en meningsfull sysselsättning. Båda är mycket aktiva i sina sporter. Olivia är handbollsspelare i det norska satsningslaget Follo HK Rekrutt som utvecklar kandidater till elitseriespel i Norge. Cornelia är innebandyspelare i Pixbo och med i den svenska landslagssatsningen för juniorer. Båda är sommarboende i Ellös sedan flera år tillbaka.

– Vi fick reda på att det för tre år sedan inte skulle bli någon simskola i sommar i Ellös. Då finns det inget att göra för barnen som har sommarlov. Därför började vi planera för ett summercamp, så det händer något roligt under sommaren, säger Olivia Jørgensen.

Deras plan har varit att ordna ett multisportläger för barn. Cornelia och Olivia har delat med sig av sina tips och tricks inom respektive sport. Deltagarna får prova på att spela handboll, innebandy men även fotboll.

– Det blir även en hel del lekar. Vi tänker att det kan vara tufft för barnen att bara träna hela dagarna så vi kommer varva träningarna med lekar. Det ska vara kul att gå på Summercamp. Vi vill ju att barnen ska komma tillbaka nästa år, säger Olivia.

För barnen har kommit tillbaka. Första sommaren var det endast tio barn som anmälde sig till Summercamp, förra året var det dubbla antalet. I år har 28 barn roat sig under veckan. Cornelia och Olivia har fått syskon och kompisar att vara med som ledare.

– Min syster Emma är lika gammal nu som vi var då vi började, så jag hoppas att hon kan tänka sig att ta över om vi inte kan fortsätta.

Men några planer på att lägga ned campen finns inte

– Nej, vi tycker att det är så roligt och att se barnen komma tillbaka år efter år är fantastiskt. I år har flera småsyskon kommit med och det är väl ett gott betyg på att barnen trivs.

Svettiga och varma efter EM finalen var det många njöt lite extra av lunchen. Eftermiddagens överraskning blev av det blötare slaget.

– Vattenkrig! Det brukar barnen gilla. Vattenkrig, tårtbakartävlingen och skattjakten är oerhört populärt bland barnen.

ANNONS