Körkortslös Orustbo stoppades tre gånger – döms till 56 000 kronor i böter

När Orustbon för andra gången på mindre än ett år stoppades utan körkort, denna gång även narkotikapåverkad, fick polis och åklagare nog. Nu döms mannen till 56 000 kronor i böter, efter att ännu en gång framfört sitt fordon utan rätt till det.

ANNONS
|

Det var i mars 2019 mannen första gången ställdes inför rätta för grov olovlig körning efter att stoppats utan körkort i en personbil vid Henåns brygga.

I juni 2020 lämnades en ny stämningsansökan in mot honom. Denna gång gällande både grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott, efter att polis ertappat honom med att framföra en lätt lastbil amfetaminpåverkad i Skåpesund några månader tidigare. Även denna gång utan giltigt körkort.

Den 23 april i år var det dags igen. Då stoppades den körkortslöse föraren i Trollhättan och åtalades därefter ännu en gång för grov olovlig körning med sin lastbil.

Mannen från Orust har i samtliga fall erkänt att han framfört sitt fordon utan att ha rätt till det, men har förnekat rattfylleri och narkotikabrott.

ANNONS

Analysresultat från provtagningen talar dock emot honom och Uddevalla tingsrätt dömer nu Orustbon till dagsböter på sammanlagt 56 000 kronor för de brott som han ställts inför rätta för.

Mannen stod även åtalad för en tidigare misshandel, men frias i detta mål.

ANNONS