Företaget menar att de råkat sälja barnvagnen för billigt. Bilden är en arkivbild och föreställer en annan barnvagn.
Företaget menar att de råkat sälja barnvagnen för billigt. Bilden är en arkivbild och föreställer en annan barnvagn. Bild: Robin Aron

Köpte barnvagn på rea – företaget ångrade det låga priset och hävde köpet

Kvinnan slog till när priset var lågt, men dagen efter hade hon fått tillbaka sina pengar. Företaget tyckte då att priset var för lågt. Nu har de anmälts till Arn som fattat beslut i frågan.

ANNONS

En kvinna i Varekil har anmält näthandelsföretaget Jollyroom till Arn, Allmänna reklamationsnämnden, efter att hon fått sitt köpt hävt av företaget.

Jollyroom säjer bland annat barnartiklar, allt från leksaker och kläder till bilbarnstolar och barnvagnar. I höstas köpte kvinnan en barnvagn, som just då var på rea.

Under veckan hade samma vagn haft tre olika priser och kvinnan köpte den när priset var som lägst: knappt 4 500 kronor.

Pengarna drogs från kontot och köpet bekräftades, men nästa dag kom pengarna tillbaka igen. Företaget hade då ångrat sitt låga pris och hävt kvinnans köp. De menar att varan sålts till fel pris.

ANNONS

Vagnen kostar i skrivande stund ungefär det dubbla hos flera återförsäljare, inklusive Jollyroom. Enligt Arn handlar det om huruvida köparen visste eller borde ha insett att priset var ett misstag, och utnyttjat det i så kallad ond tro.

Att ett pris är anmärkningsvärt lågt inom handeln är dock inte ovanligt, skriver de i sitt beslut, eftersom det ofta förekommer reor och erbjudanden.

Arn ger nu kvinnan rätt, och rekommenderar företaget att låta henne köpa vagnen för det låga priset.

ANNONS