Mannen blev påkommen med att kissa i vattnet vid småbåtshamnen.
Mannen blev påkommen med att kissa i vattnet vid småbåtshamnen. Bild: Arkivbild

Kissade i vattnet – döms för förargelseväckande beteende

Mannen blev påkommen med att kissa i vattnet vid småbåtshamnen. När polisen förklarade att man inte fick kissa där – och att mannen därför skulle bli rapporterad – ifrågasatte han detta och menade att han inte gjort något fel. Tingsrätten tycker dock annorlunda och dömer honom nu för förargelseväckande beteende.

ANNONS
|

Det var under Svanesundsfestivalen torsdagen den 28 juli som en polispatrull tog mannen på bar gärning med byxorna neddragna då han stod och kissade i vattnet vid småbåtshamnen.

Enligt patrullen satt det många personer i båtarna i hamnen och det stod även personer på bryggorna intill när detta skedde.

Vägrade skriva under ordningsbot

När poliserna förklarade att man inte fick kissa där och att han därför skulle bli rapporterad, ifrågasatte mannen detta och menade att han varken gjort något fel eller förargat någon. Han vägrade därför vidare att skriva under ordningsboten som utfärdades mot honom och sade sig heller inte gå med på ett strafföreläggande.

ANNONS

Uddevalla tingsrätten tycker dock annorlunda och dömer nu Orustbon i 30-årsåldern för förargelseväckande beteende. Påföljden för brottet har beslutats till dagsböter om totalt 800 kronor.

LÄS MER:Grovt rattfull Stenungsundsbo döms: ”Jag ville bara hem”

LÄS MER:Åtalas för barnpornografibrott – efter larm från USA

LÄS MER:Tryggheten ska förbättras med hjälp av invånarnas svar

ANNONS