Körkortslös man stoppades på färjan i dubbelskyltad bil

Polis fick under tisdagseftermiddagen samtal från en person som observerat en bilist som körde runt med olika registreringsskyltar fram- och baktill på sitt fordon. En patrull larmades då ut och fick stopp på färden på färjan mot Svanesund.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var strax efter klockan halv fyra på tisdagseftermiddagen som ett vittne till den misstänkt falskregistrerade bilen ringde polis.

– En patrull larmades ut för att försöka hitta bilen, vilket man också gjorde och fick stopp på färden på färjan mellan Kolhättan och Svanesund, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, under onsdagsmorgonen.

– Föraren visade sig vid kontroll sakna behörighet, det vill säga körkort, och är nu misstänkt för grov olovlig körning, uppger han vidare.

Mannen, som är i 65-årsåldern, misstänks även för märkesförfalskning. Fordonet togs vidare i beslag enligt trafikbrottslagen och bärgades från platsen.

ANNONS