Här är VA-abonnenterna som berörs av den senaste vattenläckan.
Här är VA-abonnenterna som berörs av den senaste vattenläckan. Bild: Orust kommun

Läcka löst på Orust – vatten behöver inte längre kokas

I förra veckan upptäcktes två vattenläckor på Orust. Vid det senare tillfället handlade det om en läcka på huvudledningen vid Barreviks samhälle. I helgen hade problemet fått en lösning och vattnet behövde inte längre kokas, informerade Orust kommun.

ANNONS
|

I samband med vattenläckan rekommenderade kommunen VA-abonnenter på Edshult, i Tången och i Mollösund att koka det vatten som skulle drickas eller användas i matlagning.

Tidigare under förra veckan upptäcktes en annan vattenläcka i Stocken.

Så länge gäller kokrekommendationen

I måndags i förra veckan gick för övrigt Orust kommun ut med en vädjan till invånarna om att spara på vattnet och i onsdags införde kommunen ett bevattningsförbud för de som har kommunalt vatten.

– En vattenläcka gör inte saken bättre, säger Lars-Göran Thuresson, enhetschef för teknisk service och VA-ledningsnät på kommunen, i en kommentar i samband med att läckan hade uppstått.

ANNONS

Han konstaterade samtidigt att kommunen inte har något problem med vattentillgången och att läckorna inte har något att göra med bevattningsförbudet. Problemet är, enligt honom, att vattenverket inte klarar av att leverera vatten i tillräcklig mängd.

– Just nu går det åt mer vatten på dagarna än vad vi lyckas fylla upp under nätterna.

LÄS MER:Vattenläcka på Orust – då kan den vara lagad

LÄS MER:Bevattningsförbud införs på Orust

LÄS MER:Orust kommuns uppmaning: Spara på dricksvattnet

LÄS MER:Tjörns kommun: Spara på dricksvattnet

ANNONS