Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Laddar för ny Glädjeresa – i år till förmån för Hjärtuppropet

Förra året resulterade välgörenhetsprojektet Glädjeresan i över 700 000 insamlade kronor. Pengar som sedan användes för att köpa in rejäla tv-apparater med ljudanläggning till STO-kommunernas äldreboenden. Nu är det dags igen. Lördagen den 24 september går nästa Glädjeresa av stapeln. Denna gång på Orust och till förmån för Hjärtuppropet.

Precis som förra året kommer Lasse Kronér då att medverka vid en välgörenhetsauktion där intäkterna i år oavkortat går till att öka antalet hjärtstartare i STO-regionen.

– Målet är att Stenungsund, Orust och Tjörn ska bli de hjärtstartar-tätaste kommunerna i Sverige, säger Tommy Witedal, initiativtagare och vars arbetsgivare Bästkuststäd är en av arrangörerna bakom den lokala Glädjeresan.

Auktion på Hamntorget

Tillsammans med de andra arrangörerna Stenungsbaden yacht club, Perssons hyrmaskiner, Taxus AB och Ivars färg hoppas han nu att många vill vara med och bidra till detta genom att besöka och buda på välgörenhetsauktionen som hålls på Hamntorget i Henån lördagen den 24 september med start klockan 13.

Lördagen den 1 oktober kommer även en företagsauktion för föranmälda gäster att hållas på Stenungsbaden med målet att samla in ännu mer pengar.

– Vi har inte satt något ekonomiskt mål, eftersom vi blev så tagna på sängen och överväldigade förra året av det engagemang folk då visade. Men ambitionen är naturligtvis att samla in så mycket pengar det bara går, säger Tommy Witedal.

Den som vill bidra med auktionsföremål kan fram till den 16 september meddela intresse genom att fylla i ett formulär på Glädjeresans hemsida.

– Redan nu strömmar de också in saker. Bland det som folk skänkt oss till auktionerna finns allt från en helikoptertur, fjällresa till Sälen, champagne och ostronprovning till högtalare, en högtryckstvätt och en uppsättning sprillans nya vinterdäck, berättar Tommy Witedal.

Ambassadör för Hjärtuppropet

De insamlade pengarna från auktionerna kommer oavkortat gå till att försöka sätta STO-kommunerna på kartan över den mest hjärtvänliga regionen i Sverige.

– Det föll sig egentligen ganska naturligt då Lasse Kronér, som själv är en av ambassadörerna för Hjärtuppropet, presenterade idén bakom för oss andra som tyckte att det var en strålande idé att anta utmaningen.

Ambitionen är nu att tillsammans med bland annat polis, räddningstjänst och Sjöräddningen se över lämpliga fysiska platser för placering av hjärtstartare, men i samband med detta då också anordna utbildningar i hjärt- och lungräddning och hur hjärtstartare ska användas.

– Jag har själv en del vilda idéer om var man skulle kunna placera ut dem där de bäst kommer till användning dygnet runt, fortsätter Tommy Witedal.

Ny resa på Tjörn nästa år

– Jag pratade också med Lasse, som jag samarbetat med i många år, så sent som för några dagar sedan eftersom han varit bortrest för en tv-produktion utomlands nu i drygt en månad. Men nu är han hemma igen och precis som vi andra otroligt laddad för att dra igång årets resa.

Målet med denna är också att Glädjeresan ska bli en återkommande tradition för att bygga broar mellan både människor och näringsliv i de tre STO-kommunerna, poängterar Tommy Witedal.

– Så nästa år kan du ju nog själv räkna ut vart vi kommer att vara eftersom vi var i Stenungsund förra året. Nu blir det Orust om några veckor, men sedan laddar vi för Tjörn 2023.

LÄS OCKSÅ: Lasse Kronér gjorde succé när äldreboendets nya super-tv invigdes

LÄS OCKSÅ: Glädjeresan slutade i eufori: ”Vi är överväldigade”

LÄS OCKSÅ: Auktion med Lasse Kronér lockade många till Kulturhusparken


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.