Den 80-årige man som körde rattfull två gånger på Orust i slutet av juli, åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt.
Den 80-årige man som körde rattfull två gånger på Orust i slutet av juli, åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt. Bild: Montage

Man i 80-årsåldern åtalas för att ha kört rattfull – två gånger samma kväll

Den man i 80-årsåldern som i slutet av juli stoppades två gånger av polis i Ellös på Orust efter att ha kört vingligt med sin bil åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt.

ANNONS
|

Det var i slutet av juli som en polispatrull larmades av en inringare om en bil som körde vingligt på väg från Tjörn mot Orust. Vid Varekil såg inringaren att bilen stannade och att en kvinna och en man bytte plats. Inringaren såg också att bilen körde över mittlinjen.

Polisen stoppade föraren i Ellös och han blåste då positivt i sållningsinstrumentet och fick åka med till stationen för kroppsbesiktning. Hans körkort omhändertogs. Därefter fick den misstänkte åka hem.

Men senare samma kväll fick polisen återigen samtal om en bil som framfördes vingligt i Ellös. Vid kontroll bekräftades att det var samma förare som vid tidigare kontroll. Föraren blåste positivt igen och togs med till stationen för kroppsbesiktning.

ANNONS

Nu åtalas mannen för två fall av rattfylleri och för olovlig körning.

LÄS MER:Kvinna åtalad för grovt rattfylleri - stoppades av vittne i efterföljande bil

LÄS MER:Man misstänks för rattfylleri – stoppades två gånger samma kväll

LÄS MER:Kvinna misstänks för rattfylleri på länsväg

ANNONS