En byggarbetsplats i Ellös fick under helgen dubbelt ovälkommet besök. Natten till lördagen larmade allmänheten om maskerade personer inne på området. De hade stulit kabel och en förundersökning om stöld har inletts. Bilden är en arkivbild.
En byggarbetsplats i Ellös fick under helgen dubbelt ovälkommet besök. Natten till lördagen larmade allmänheten om maskerade personer inne på området. De hade stulit kabel och en förundersökning om stöld har inletts. Bilden är en arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Maskerade koppartjuvar tog sin in på byggarbetsplats

En byggarbetsplats i Ellös fick under helgen dubbelt ovälkommet besök. Natten till lördagen larmade allmänheten om maskerade personer inne på området. De hade stulit kabel och en förundersökning om stöld har inletts.

ANNONS
|

Det första larmet kom natten till lördagen.

– Då får vi samtal från allmänhet om att det befinner sig obehöriga maskerade personer inne på byggarbetsplatsen, säger Herman Egelström, stationsbefäl på polisen i Södra Fyrbodal.

Patrull beordrades ut och man sökte av närområdet, men gärningspersonerna hade redan avvikit när polisen kom fram till platsen.

– De hade tillgripit kabel. Det är ju kopparn i kabeln man vill åt.

En anmälan om stöld upprättades då. Och natten till söndagen kom nästa larm; en inringare hade sett personer inne på samma arbetsplats.

Patrull beordrades ut, men även denna gång hade gärningspersonerna avvikit. Och polisen kunde inte heller konstatera att något ytterligare brott hade begåtts.

ANNONS

– Det har säkrats vissa spår, men jag säger inte vad, säger Herman Egelström.

En förundersökning om stöld har inletts efter händelserna.

ANNONS