Mimi Bay säger att hon känner sig tacksam över möjligheten att få delta i den kommande konserten med Göteborgs symfoniker. ”Det är inte så ofta som en symfoniorkester spelar melodierna från ens egen hjärna”, säger hon.
Mimi Bay säger att hon känner sig tacksam över möjligheten att få delta i den kommande konserten med Göteborgs symfoniker. ”Det är inte så ofta som en symfoniorkester spelar melodierna från ens egen hjärna”, säger hon. Bild: Ida Blom

Mimi Bay från Orust uppträder med symfonikerna

Hon har kallats Göteborgs största pophemlighet – än så länge – men delar sedan ett par år tillbaka skivbolag med bland andra Zara Larsson och Benjamin Ingrosso. Hon spås gå en lysande framtid till mötes med sin ”mjuka sovrumspop” som fått många kritiker att jubla.

ANNONS
|

Vi pratar om Mimi Bay, eller Mimi Bergman som hon egentligen heter, 20-åringen uppvuxen på Orust, som många musikrecensenter nu riktar stor uppmärksamhet mot.

GP:s musikrecensent Anna Rosenström gav till exempel hennes senaste singel No Doubt fyra fyrar av fem när den släpptes tidigare i år.

Själv har Mimi Bay i en intervju med tidningen sagt att hon är tuff mot sig själv och försöker gå sin egen väg och aldrig skulle vilja vara hos ett bolag som försöker göra hennes musik till någon ”äcklig popgrej”.

– När jag hamnar i ett flow tänker jag inte på om det jag gör just då är bra eller dåligt, det skulle bara sätta käppar i hjulet. Att jag bara kör på bidrar till att jag gör saker som inte låter som något annat, har Mimi Bay tidigare sagt till GP.

ANNONS

Direktsänd konsert

Just nu är Mimi Bay inne i en intensiv period med repetitioner och studiojobb och har därför avböjt en telefonintervju med Lokaltidningen STO.

Via mejl låter hon dock hälsa att hon ser mycket fram emot den direktsända konsert som snart kommer att gå av stapeln tillsammans med bland andra Jill Johnson, Linnea Henriksson och Göteborgs symfoniker. Konserten i Göteborgs konserthus kommer att direktsändas i samarbete med GP den 30 september.

Nytt och spännande

I samband med konserten kommer tittarna även ges möjlighet att skänka ett bidrag till Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered, som utbildar barn och unga i klassisk musik.

– Det ska bli väldigt roligt att göra detta projekt och höra det man själv skapat hemma i sitt sovrum komma till liv med hjälp av så många begåvade musiker. Det är något väldigt nytt och spännande. Jag känner mig väldigt tacksam som får vara med i detta projekt – det är inte så ofta som en symfoniorkester spelar melodierna från ens egen hjärna, skriver Mimi Bay till Lokaltidningen STO.

Fortsätta med musik

Mimi Bay har sjungit och skrivit musik i hela sitt liv och började producera musik redan som 16-åring. Hon är uppvuxen på Orust, men bor numera i Göteborg.

Vad gör du om ett respektive fem år tror du?

– Förhoppningsvis kan jag fortsätta att jobba med musik på heltid, det är allt jag vill. Kanske befinner jag mig på en turné eller i en studio någonstans eller på en varm strand. Vi får se.

ANNONS