Misstanken: Äldre man lurad på över 300 000 kronor

En man i 85-årsåldern, hemmahörande på Orust, misstänks genom telefonbedrägeri ha blivit lurad på över 300 000 kronor. Överföringarna ska ha gjorts under flera tillfällen den senaste månaden.

ANNONS
|

Det var under måndagen anhöriga till den äldre mannen hjälpte honom att göra en polisanmälan om de misstänkta telefonbedrägerierna som ska begåtts under ett flertal tillfällen under de senaste veckorna.

– Omständigheterna kring hur det hela gått till är lite oklara. Men enligt anmälan ska mannen på något sätt via telefon blivit vilseledd och därefter upptäckt att det saknades över 300 000 kronor på hans konto, berättar Håkan Hansson, tf stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Ett flertal överföringar på stora summor ska gjorts under den senaste månaden och en anmälan om bedrägeri har nu upprättats efter händelsen.

– Det är även möjligt att detta kan komma att omrubriceras till grovt bedrägeri, eftersom det som sagt handlar om en så pass gammal person, som dessutom har lite svårt att minnas och redogöra för omständigheterna hur detta ska ha gått till, eller vem som uppgett sig kontakta honom, uppger Håkan Hansson vidare.

ANNONS

LÄS MER:Bedrägerierna ökar – så skyddar du dig

LÄS MER:Äldre kvinna lurad på över 100 000 kronor

ANNONS