Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

Narkotikapåverkad chaufför döms för vinglig färd i Henån

Enligt polispatrullen körde lastbilschauffören i långt över tillåten hastighet och visade tydliga tecken på narkotikapåverkan då han stoppades utanför Henån. Mannen erkänner brott och säger att han hittat narkotikan han tagit i en bil kvällen innan.

Det var vid 12-tiden en dag i april förra året som en polispatrull fick span på den lätta lastbilen i Henån. Då bilen vid en slagning visade sig vara avställd och därmed hade körförbud bestämde de sig för att åka efter. Färden gick enligt patrullen sedan både vingligt och i långt över tillåten hastighet på 80-vägen. När de väl fick stopp på fordonet visade resultat på 96,8 km/h i genomsnitt.

Den manliga föraren visade också tydliga tecken på narkotikapåverkan då han kontrollerades, vilket senare bekräftades genom provtagning.

Mannen i 25-årsåldern, som nu dömts för rattfylleri och ringa narkotikabrott, har i förhör själv erkänt brott. Han har för polisen berättat att han hittat en påse pulver i en bil på sin arbetsplats kvällen innan och bestämt sig för att öppna påsen och smaka.

På frågan om hur han kom på tanken att smaka på ett pulver som han hittat i en bil svarar han:

"Jag har sett på film att folk gör sådana här saker, men jag vet inte varför.”

Han nekar dock till regelbundet bruk av narkotika och säger med anledning av den vingliga färden att han själv tyckte att han körde som vanligt, om än kanske lite för fort eftersom han hade bråttom.

Tingsrätten köper dock inte förklaringen och har nu dömt mannen till dagsböter för det begångna brotten. Påföljden har beslutats till 11 500 kronor.


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.