Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En dansande tall på Nordkoster blev förra årets vinnarträd i Bohuslän. Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet: ”Ett knasigt träd är ett träd som inte beter sig som andra träd i den bemärkelsen att det inte växer rakt.” Foto: Alfred Skogberg/Pressbild
En dansande tall på Nordkoster blev förra årets vinnarträd i Bohuslän. Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet: ”Ett knasigt träd är ett träd som inte beter sig som andra träd i den bemärkelsen att det inte växer rakt.” Foto: Alfred Skogberg/Pressbild

Nu efterlyser Skogssällskapet flera knasiga träd

Skogssällskapet söker bilder på knasiga träd i Västra Götaland och vill ha allmänhetens hjälp att hitta dessa. För skogsbruket har de annorlunda träden inget värde så ofta står de kvar vid avverkning.
– Det finns ju ett kulturellt värde i det och inte minst ett kul värde, säger Karin Fällman Lillqvist som är hållbarhetschef på Skogssällskapet.

En dansande tall på Nordkoster blev förra årets vinnarträd i Bohuslän.

Det är andra året i rad som Skogssällskapet efterlyser det knasigaste trädet. En tävling som fick mycket uppmärksamhet förra året.

– Vi fick väldigt många positiva reaktioner förra året och det tog ju inte slut bara för att tävlingen var slut. Folk fortsatte skicka in bilder på knasiga träd. Därför tänkte vi att det vore kul att göra om tävlingen i år, säger Karin Fällman Lillqvist.

Träd som dansar

Knasiga träd kan finnas lite varstans och kan se ut lite hur som helst.

– Ett knasigt träd är ett träd som inte beter sig som andra träd i den bemärkelsen att det inte växer rakt. Det kan bero på en skada eller liknande. Sedan ser vi att många av de knasiga träden som delas har någon form av mänskliga attribut, till exempel att det ser ut som att de dansar, säger Karin Fällman Lillqvist.

Viktiga för skogen

Hon berättar att det är de träden som oftast lämnas kvar och därför får en viktig betydelse för skogen.

– De har inget ekonomiskt värde för skogsbruk så de står ju ofta kvar och det finns ju ett kulturellt värde i det, och inte minst ett kul värde.

För att delta delar man en bild på ett knasigt träd i Västra Götaland på sociala medier med hashtagen #knasigaträd senast 31 augusti.

LÄS OCKSÅ: Guldglans över Henån då Embla blev första gyllene trädet i parken

LÄS OCKSÅ: Granar i naturreservat saboterade med giftplugg

LÄS OCKSÅ: Ovanlig mistel väcker uppseende på Strandvägen


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.