Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Villiga spekulanter att driva matbutiken på Käringön vidare sökes just nu via socala medier. Bild: Privat
Villiga spekulanter att driva matbutiken på Käringön vidare sökes just nu via socala medier. Bild: Privat

Ny ägare till matbutik sökes – via kontaktannons

När den nuvarande butiksägaren Mia Olsson bestämt sig för att gå vidare i livet tog hon hjälp att utforma en kontaktannons för att hitta nya ägare till matbutiken på Käringön. Flera hundra personer har tryckt tummen upp för inlägget på Facebook och flera intressenter har redan hört av sig.

Det var i samband med Kristi himmelfärdshelgen som inlägget om matbutiken som söker ny ägare plötsligt dök upp i i sociala medier.

I Facebookgruppen Vi på Käringön står bland annat att läsa:

”Jag byggdes för länge sedan, direkt vid bryggan i hamnen. Kanske var det inte meningen att jag skulle bli en matbutik då, men så blev det. Om jag ska beskriva mig själv är jag öppen och utåtriktad, gillar att möta folk. Och jag är omtyckt. Det händer till och med att folk står i kö för att få träffa mig.”

Stannar över sommaren

Lite längre ned i texten får man veta att den nuvarande butiksägaren Mia Olsson trots detta bestämt sig för att lämna, inte för någon annan, utan för att göra andra saker i livet.

– Jag vet faktiskt själv inte riktigt vad ännu. Men ringer du tillbaka efter sommaren kan jag förhoppningsvis ge bättre besked, säger Mia Olsson som drivit livsmedelsbutiken på Käringön de senaste sju åren.

Även om hon redan nu fått napp på ett antal spekulanter, intresserade att ta över verksamheten, tänker hon inte lämna riktigt än.

– Jag har inte sagt något datum ännu, utan tänker mig att stanna kvar i alla fall över sommaren så att det också blir en mjukare övergång för den eller de som då är villiga att driva butiken vidare.

”Tog hjälp av en reklamkille”

I nuläget jobbar ytterligare två personer i den året runt-öppna butiken på Käringön.

– Men nu när vi närmar oss högsäsong och många turister strömmar till brukar vi vara upp till 20 säsongsanställda, säger Mia Olsson och berättar att det inte är hon som skrivit själva kontaktannonsen.

– Jag tog faktiskt hjälp av en reklamkille. Men det är väldigt kul för många har uppmärksammat den och även lagt till en lång rad kommentarer.

Kan upplevas som både kylig och het

Av annonsen framgår att butiken kan upplevas vara kylig – men också het.

”Och trots min ålder är det långt kvar till mitt bäst-före-datum. Visst har jag lite skavanker här och där men det verkar de flesta ha överseende med. Under alla år har jag skött min hälsa, att jag fortfarande är vid god vigör är väl ett kvitto på det”, står bland annat att läsa.

– Jag vet faktiskt inte riktigt själv hur länge butiken funnits i hamnen sin nuvarande form, men att en livsmedelsaffär funnits på ön i alla fall säkert 30 år och därmed alltså långt innan jag själv kom hit för att driva butik, säger Mia Olsson.

LÄS OCKSÅ: De vill öppna obemannad butik – i populära villaområdet

LÄS OCKSÅ: Här är krögarparet som tar över Fröken Trulls


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.