Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Orusts första utegym klart – efter medlemmarnas idé

Idén kom från medlemmarna och det är även medlemmarna som hjälpt till att få det på plats. För nu är Orusts första utegym redo att ta emot träningssugna.
– Det är vår förhoppning, att gymmet ska användas som komplement till motionsspåret eller av dem som bara till träna lite styrka, säger Magnus Arvidsson, ordförande i Brattås CK.

Hälsotrenden att röra sig ute blir allt starkare, allt fler har under pandemin skaffat sig vanor för träning utomhus. Nu finns ett nytt träningsalternativ, det första stora riktiga utegymmet på Orust är klart. Brattås CK står bakom idé och genomförandet för gymmet som placerats intill motionsspåret vid Brattåsstugan.

Magnus Arvidsson, ordförande för Brattås CK är mer än nöjd med satsningen föreningen gjort. Tanken är att utegymmet ska inbjuda till spontan träning och rörelse, året om.

Hälsosammare livsstil

Utegymmet, som erbjuder olika svårighetsgrader, kan erbjuda något för alla, med en hälsosammare livsstil som resultat.

– Vi vill att så många som möjligt rör på sig. Motionsspåret är redan flitigt utnyttjat av allmänheten, för promenader och löpning men även för vår egen verksamhet. Gymmet ska vara ett komplement, alla klarar inte av att springa, men kan styrketräna efter egen förmåga.

Brattås CK har en stor ungdomsverksamhet, med orientering och friidrott. Magnus hoppas att föräldrar till ungdomar som tränar nu kan ges möjlighet att träna en stund själva, på samma ställe som deras barn tränar.

Aktiva föräldrar ger aktiva barn

– Våra barn gör som vi gör. Är föräldrar aktiva blir barnen också aktiva.

Det var medlemmarna som väckte frågan om ett gym. Många av föreningens medlemmar har under resans gång hjälpt till att komma med idéer och förslag på lösningar, de har projekterat och hejat på. Gymmet har köpts in och ett lämpligt område fick innan dess göras i ordning.

– Arbetet har vi fått göra i etapper så det har tagit en stund att få till det, men nu är det här. Eller i alla fall merparten av gymmet. Det ska kompletteras med en yta där det går att stretcha efter träning samt en station med tre stockar, som det ska gå att hoppa upp på.

Tillgänglighetsanpassat

Gymmet är på plats och många motionärer har redan provat på att träna. I anslutning till redskapen finns instruktioner hur övningarna ska göras, det går även att se ett filmklipp om varje station. Ett par av stationerna är tillgänglighetsanpassade så att alla oavsett förutsättningar, ska kunna träna.

Det enda som saknas är den officiella bandklippningen.

– Vi tänkte få till en invigning så att allmänheten får upp ögonen för gymmet. Vi siktar på en kväll i maj.

LÄS OCKSÅ: Samhällsförening önskar utegym i Varekil

LÄS OCKSÅ: Vill ha ett kommunalt utegym

LÄS OCKSÅ: Hinderbana och utegym i Rönnäng

LÄS OCKSÅ: Dags för friska tag i det nya utegymmet i Kållekärr


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.