Personligt rekord då Ella hoppade längst av alla

Det blev inte så högt men riktigt långt. Ella Bredström från Svanesund vann både höjdhoppet och längdhoppet för flickor i årskurs 6 då Skol-OM i friidrott avgjordes.
– Höjdhoppet är jag inte så jättenöjd med, men det gick ju bra, säger hon efter vinsten.

ANNONS
|

Varje år arrangeras skol-OM, Orustmästerskapen, i friidrott. Brattås CK håller i trådarna och har så gjort under många år. Tävlingen är öppen för alla barn i Orust från årskurs fyra upp till årskurs nio. Kommunala skolor och friskolor tävlar på samma villkor.

– I år är det många elever med, alla skolor utom Waldorfskolan i Slussen är anmälda, Waldorf hade annat planerat i dag, säger Lars-Erik Eriksson, nestor inom friidrottssammanhang.

Exakt hur många år Orustmästerskapen arrangerats, det är det ingen som vet med exakthet, men det är ”väl en 15-20 år ungefär” enligt Lars-Erik.

– Många av dem som anmält sig hit tränar redan friidrott men merparten av barnen tävlar bara för att de vill prova på och tycker att det är roligt.

ANNONS

Många hopp under dagen

Tävlingen hålls varje år i sporthallen i Henån, en sporthall som under torsdagen var full av hoppande elever då höjdhopp och längdhopp stod på schemat. En del elever valde att starta i båda hoppgrenarna, andra valde bara en av dem.

– Lika många tjejer som killar är anmälda i år och det är roligt.

I Ellös skola går Abul Rahmani. Han är ingen friidrottskille utan gillar att spela fotboll. Han går i fjärde klass och anmälde sig till skol-OM bara för att få en chans att kamma hem en medalj. Det målet nådde han, med råge. Abul vann både höjdhoppet och längdhoppet för pojkar i årskurs 4.

– Jag hoppade 3,85 i längd och 1,28 i höjd, det är jag ganska så nöjd med. Jag har egentligen inte tränat alls inför tävlingen, jo, på gympan i skolan, men annars spelar jag fotboll och badminton.

”Allt är lika roligt”

En lika pampig prestation lyckades Ella Bredström med. Hon går i årskurs 6 vid Ängås skola och har friidrott som ett av sina fritidsintressen.

– Fast jag tränar bara friidrott här i Brattås CK en dag i veckan. Jag spelar även handboll, fotboll och så rider jag. Allt är lika roligt så jag vet inte riktigt vad som är bäst.

Ella är riktigt nöjd med längdhoppsresultatet, 4,18 hoppade hon, men höjdhoppet, som ändå gav henne guld, är hon inte lika nöjd med.

– Jag hoppade bara 1,26 i höjd, det är väl så där. Jag kan mycket bättre än det.

LÄS MER:Syskonen Bergman från Ellös stöttar varandra i friidrott

LÄS MER:Flera medaljer till Orustidrottare i USM15

LÄS MER:50 år av styrelsearbete med Svanesunds bordtennissektion: ”Jag har svårt för att säga nej”

ANNONS