Joakim Adolfsson, Martin Samuelsson, Eva Högmark och Majvor Sellman håller tillsammans med Jörgen Öbom och Claes Karlsson i de tre allsångskvällarna på Allmag.
Joakim Adolfsson, Martin Samuelsson, Eva Högmark och Majvor Sellman håller tillsammans med Jörgen Öbom och Claes Karlsson i de tre allsångskvällarna på Allmag. Bild: Erika Olofsson

Sjung av hjärtans lust i Allmag

Lite visa, en och annan dikt och kanske något modernt, allt som allsång där hjärtat och lusten att sjunga tar stor plats.

ANNONS

Gitarrer, bas, dragspel men framförallt ett gäng duktiga allsångsledare. När Orust Teaterförening bjuder in till allsång i Allmagsparken sparas det inte på något. Ett digert allsångshäfte är framtaget inför de tre kvällar som allsången ska ljuda över nejderna i Allmag.

– Vi hade en allsångskväll för två somrar sedan, förra året blev det ju inget. Det var så lyckat då för två år sedan att vi ville göra om det, men i större omfång, säger Majvor Sellman, en av sex allsångsledare.

I sommar blir det inte bara en kväll, utan tre. Lummiga Allmagsparken i Myckleby är platsen där stor som liten kan lufta strupen och stämma in i sången. Allsångshäfte finns att låna på plats och entréavgiften är mycket blygsam.

ANNONS

– Det är helt gratis att vara med och sjunga med oss. Det känns så roligt att kunna bjuda på något, säger Eva Högmark.

För att det inte ska bli trångt så krävs föranmälan. 60 personer kommer sitta luftigt under tak på dansbanan, beräknar föreningens aktiva. Själva kommer de stå utomhus, mellan scenen och berget. Blir det överfallsväder körs allsången ändå, då flyttar även allsångsledarna in under tak.

Majvor Sellman ser fram emot de tre allsångskvällarna med start 27 juli.

– Allt har i hela världen varit inställt i över ett år, jag tror att människor behöver sång och musik, de behöver kultur, träffas och ha roligt så jag tror att våra allsångskvällar kommer bli oerhört uppskattade.

ANNONS