Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Skoljoggen fick det att spritta i benen på skolans alla elever

De flesta sprang, men det gick lika bra att lunka runt. Den årliga Skoljoggen blev för Ängås elever en riktig rörelsefest.

Det var nästan omöjligt att stå stilla då gänget med tjejer som ansvarade för Skoljoggens uppvärmning drog igång inne i gymnastiksalen. Pumpande medryckande musik och till det ett rörelseprogram som fick pulsen att gå upp ganska så snabbt presenterades. Efter ett uppskattat pass där svettpärlorna snart syntes i mer än en panna, var det sedan dags att springa slingan utanför skolan.

Femmorna håller koll på allt

– Vi har delat upp allt inför dagen. Vissa i klassen håller i uppvärmningen, andra är tidtagare, några är fruktansvariga och så har vi även de som springer med, berättar Molly Andersson som tillsammans med My Sernestrand-Lind var dagens informationsansvariga.

De båda går i årskurs fem vid Ängås skola och som skolans tradition bjuder så är det alltid eleverna i femman som arrangerar och genomför Skoljoggen för skolans resterande elever och pedagoger.

– Klasserna ett till sex springer runt slingan, men vi i femman inte springer, utan ser till att allt funkar, fyller My Sernestrand-Lind i med.

Jubileum nästa år

Ängås skola brukar varje år arrangera Skoljoggen. I år arrangeras joggen även i Varekils skola och i Henån där Montessoriskolan ser till att barnen får röra sig lite extra.

Skoljoggen är Sveriges största rörelseaktivitet för barn och unga och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som i år arrangeras för 39:e gången.

– Man behöver inte springa, det går lika bra att gå runt, men de flesta vill nog springa, säger Molly.

Molly visade sig ha rätt, det var få som tog en stilla promenad runt elljusspåret vid skolan. De flesta satsade allt och tog sig snabbt runt på den grusade banan. För den riktigt tävlingsintresserade hade de arrangerande femteklassarna även ordnat med tidtagning. Ett eller flera varv runt slingan, det var frivilligt. Väl in under målflaggan väntade vatten och en frukt. Jonathan Tivholm var en av de fruktansvariga.

– De som har sprungit klart kan komma hit, dricka och ta en frukt.

Skoljoggen är skitkul!

Att få pusta ut på gräsmattan framför skolan efter dagens motionspass uppskattades av många. Alla var dock inte nöjda med ett varv.

– Skriv att det här är skitkul, skriker en liten deltagande kille, innan han med spänst i benen ger sig ut på varv nummer två.


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.