Stort strömavbrott på Tjörn och Orust

Tjörn och Orust drabbades på onsdagseftermiddagen av ett stort strömavbrott – som mest var 21 000 kunder drabbade, enligt Ellevio.
– Det var ett ordentligt stort strömavbrott, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Strömavbrottet började vid klockan 14.46 på onsdagseftermiddagen och var avslutat en dryg halvtimma senare, vid klockan 15.24.

Ellevio: Tekniskt problem hos Vattenfall orsaken

Initialt uppgavs att 6133 abonnenter var drabbade. Enligt Jesper Liveröd, presschef på Ellevio, så var som mest 21 000 kunder drabbade.

– Det är väldigt många, i princip hela öarna. Det var ett ordentligt stort strömavbrott. Det löstes väldigt snabbt, tack och lov, säger han och fortsätter:

– Det var inte i Ellevios nät som felet inträffade. Vattenfall fick ett tekniskt problem i en transformator och när felet uppstod påverkade det matningen av el och Ellevios kunder. Tack och lov så var det väldigt snabbt löst. Ibland går det att lösa fort. Vi gjorde det genom omkopplingar.

ANNONS