Tog skumbananer och gömde varor i byxlinningen – döms

Butikskontrollanten noterade hur kvinnan i 60-årsåldern först tog två påsar skumbananer, men bara självskannade den ena. Hon greps sedan efter att ha passerat kassan vid självutcheckningen med fler funna obetalda varor nedstoppade i bland annat byxlinningen. Nu döms kvinnan från Orust till 14 000 kronor i böter.

ANNONS
|

Det var i oktober 2020 som butikskontrollanten på City Gross i Uddevalla blev uppmärksam på kvinnan som plockade på sig varor i butiken. Han noterade då bland annat hur hon tog två påsar skumbananer, men bara självskannade den ena, varpå hon la båda påsarna i kundvagnen.

Butikskontrollanten följde efter kvinnan mot självutcheckningen där hon betalade för ett antal varor, men sedan greps med flera obetalda varor nedstoppade i bland annat byxlinningen.

Minns inte händelsen

Själv har kvinnan i 60-årsåldern, hemmahörande på Orust, i polisförhör sagt att hon varken kan förneka eller erkänna gärningen då hon saknar minne av händelsen. Som förklaring till detta har hon uppgett att hon har problem med närminnet efter en tidigare olycka som resulterat i flera minnesluckor.

ANNONS

Hon uppger vidare att hon inte vet varför hon i sitt första förhör med polis sagt att hon hjälpt sin mor att handla och att hon då måste ha blandat ihop sina och hennes varor, detta trots att kvinnans mor är avliden sedan många år.

Döms till dagsböter

Uddevalla tingsrätt godtar inte den åtalade Orustkvinnans förklaring och dömer henne nu därför för ringa stöld av varor till ett sammanlagt värde av 827 kronor.

Påföljden har av tingsrätten beslutats till 100 dagsböter om 140 kronor, totalt 14 000 konor.

LÄS MER:Döms för misshandel och spritstöld på båt

LÄS MER:Anställd på macken sågs stjäla pengar ur kassan – åtalas

LÄS MER:Stal doftljus och chokladbollar – får 2 000 kronor i böter

ANNONS