Tomas sa upp sig från jobbet för att satsa allt på musiken

I våras gjorde Tomas Johansson slag i saken och sa upp sig från sitt jobb som byggmaskinist. Detta för att kunna ägna sig helhjärtat åt sitt stora intresse, musik. Nu varvar den 49-årige Orustbon trubaduruppdrag med spelningar med sitt bluesband Tomas Jo’ Group, närmast på Ti Amo i Stenungsund.

ANNONS
|

– Det ska bli jäkligt roligt, för även om vi spelat en hel del i sommar både i Göteborg och resten av Sverige, så är det inte så ofta vi fått chans att uppträda för ”min” hemmapublik, bortsett ett strandgig i Svanesund tidigare i somras.

Detta både på grund av tidigare restriktioner och för att det helt enkelt inte finns så många lokala scener att konkurrera om med andra artister, menar Tomas även om han förstås nu hoppas att det ska bli ändring på det.

Ny platta på gång

För med nya plattan Cheer up i bagaget är Tomas och de övriga medlemmarna i bluesbandet Tomas Jo’ Group nu mer sugna än någonsin på att få ställa sig på scen igen.

ANNONS

– Roligt nog har bokningarna också fortsatt att rulla in nu under hösten och faktum är att vi redan i januari har för avsikt att gå in i studion och spela in en ny helt egenskriven platta tillsammans med producenten Andreas Rydman, som bland annat jobbat med Chris Kläfford och Tommy Nilsson, berättar Tomas.

För några veckor sedan kunde förbipasserande på Linnégatan i Göteborg också se bandet göra en gratis livespelning från taket på Olssons gatukök.

– Det var riktigt häftigt, för det var många som stannade upp och diggade med, både i våra låtar och äldre bluesdängor som vi körde covers av.

Började sjunga och spela i tonåren

Förutom Tomas själv, på gitarr och sång, består bandet av basisten Tero Eddie och trummisen P-O Hesselbom, den senare med en lång meritlista i blueskretsar med artister som Road Dust, Forever Blues och den amerikanske sångaren Sleepy La Beef.

Själv började Tomas Johansson, uppvuxen i Svanesund och numera bosatt i Henån, spela gitarr och sjunga redan som 13-åring.

– Sedan följde en tonårstid med spelningar i olika rockbandskonstellationer innan jag la musiken på hyllan under en tid då det blev mer att jag ägnade mig åt min dåvarande byggfirma. Men de sista 15 åren, från att jag fyllt 35, tog jag sedan upp musiken igen och började trubadura på olika krogar.

Utlovar ösig helkväll

För tre år sedan kände han sedan mer och mer att han ville tillbaka till sina rötter och spela blues och rock igen och började då leta musiker till sitt blivande band, som nu laddar för en helkväll med ösig bluesrock på Ti Amor i Stenungsund nu på fredag, den 29 oktober.

– Frågar du mig så kör vi nog på i alla fall tre timmar om publiken tillåter det, säger Tomas med ett skratt.

Den som är nyfiken på hur bandet låter kan redan nu gå in på både Spotify och Youtube för ett smakprov.

ANNONS