Mannen döms till villkorlig dom och samhällstjänst.
Mannen döms till villkorlig dom och samhällstjänst. Bild: Tomas Ohlsson

Trivdes inte på jobbet – misshandlade chefen

En man från Orust döms för misshandel sedan han hoppat på sin chef tidigare i år. Bråket ska ha börjat med att mannen klagade på sin arbetsplats.

ANNONS

Det var i januari som mannen från Svanesund började bråka med sin chef, på en arbetsplats i Göteborg. Det hade uppstått en konflikt, och dagen efter utbröt en hätsk diskussion männen emellan.

På ett kontor intill receptionen ska mannen ha klagat på arbetsplatsen varpå chefen påstår att han sagt åt mannen att söka ett annat jobb om han inte trivdes.

Då slog mannen till sin chef, så hårt att han flög in i och hade sönder väggen bakom sig. Chefen ramlade sedan ner på golvet och mannen fortsatte då enligt domen att sparka och slå på sin chef.

Först när en kollega hörde bråket och kom in slutade mannen, och gick därifrån.

ANNONS

Han döms nu för misshandel, mot sitt nekande. I förhör har han sagt att han knuffat chefen i självförsvar, och inte alls sparkat eller slagit honom. Chefens röda märken och blåtira menar han sig inte ha sett när han var där två dagar senare för att säga upp sig.

Mannen, som är i 40-årsåldern, döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar. Det motsvarar ett fängelsestraff på två månader. Han ska också betala skadestånd till sin före detta chef på 7 300 kronor.

ANNONS