Två män greps efter stöld på Orust

Efter att ett vittne slagit larm om en befarad stöld lyckades polis med hjälp av helikopter och hundpatrull gripa två män på Orust under tisdagskvällen.

ANNONS
|

Enligt polisens vittne ska det ha rört sig om tre män totalt. Helikopterns värmekamera och polisens hundpatrull spårade upp två av de misstänkta männen i ett skogsparti kring länsväg 160. En misstänkt lyckades undkomma. Polisens presstalesperson, Christer Fuxborg, säger så här om händelsen:

– Det är ett vittne som hjälper oss på traven och berättar att man troligtvis har vittnat en stöld. Vittnet är rådigt och följer efter det här ekipaget som inte kör så fort eftersom de har en minigrävare på släp.

”Springer till skogs”

De tre misstänka männen ska ha förstått att de blev förföljda och försvann in på en länsväg. Där ställde de sin bil med minigrävaren och sprang till skogs.

ANNONS

– Våra kollegor kommer dem på spåren, och med en hundpatrull kan de börja söka efter de tre männen som är på flykt. Vi får även hjälp av en helikopter som är uppe i ett annat ärende. Så vi lånar den för en stund, och med hjälp av deras värmekamera hittar vi en av de misstänkta.

”Allmänheten är vår bästa spanare”

Även hundpatrullen lyckades spåra upp en misstänkt. Nu följer mer spaning och lite efterföljande arbete med husrannsakan och annat polisiärt arbete.

– Det är alltså ett rådigt vittne som ger oss nya positioner på de misstänka under tiden som vi letar. Allmänheten är vår bästa spanare, som hjälper oss i den här djungeln av människor som begår brott, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Exakt vad det blir för brottsrubricering är i nuläget oklart enligt polisen.

ANNONS