Två världspremiärer på årets Öppet varv

För tjugoåttonde året i rad arrangerar Hallberg-Rassy Öppet varv i Ellös. Båtmässan har utvecklats till den största segelbåtsmässan i Skandinavien.
– I år har vi dessutom världspremiärer av båtar vi inte tidigare har visat, säger Magnus Rassy, ägare och vd för Hallberg-Rassy.

ANNONS

Startskottet för Öppet varv kan sägas vara en spontan visning för ett par familjer som önskade titta på båtar under helgen. Det var tjugonio år sedan och den 27-30 augusti är det dags igen. I oändligt mycket större tappning.

På årets mässa kan du på ett coronasäkert sätt ta del av såväl nya som begagnade segelbåtar.

– På ett eller annat sätt genomför vi Öppet varv. Förra året lyckades vi skapa en mässa trygg för besökare och personal, självklart följer vi alla restriktioner även i år. Mässan sker utomhus vilket gör det enklare för oss att anpassa den, för allas skull, säger Magnus.

ANNONS

Ett led i anpassningen är att enbart det maxantal restriktionerna tillåter i slutet augusti tas emot samtidigt och enligt ett rullande schema.

– Vi kommer att tillämpa förbokning på öppetvarv.se och också använda oss av in- och utcheckning.

För alla smaker

Öppet varv är en mässa för alla smaker och alla åldrar menar Magnus.

– Det händer mycket under dagarna, vi har en otrolig bredd. Förr visades enbart nya segelbåtar men sedan några år tillbaka har vi vår Classic-brygga med fina, klassiska och välvårdade båtar. Dessa är inte är till salu. Går du i båtköpartankar finns begagnade premiumbåtar till salu i en avgränsad del av hamnen.

Förutom båtar finns flera outlets med kläder och båtprylar. Möjlighet att komma med in i varvet för att se hur Hallberg-Rassy bygger sina båtar finns för den intresserade. Sjöräddningen med båten Mai Rassy kommer också att vara representerad.

– Stämningen brukar vara fantastisk, lättsam och trevlig. Bra väder gör sitt till så klart, och det är kanske det enda vi inte råder över. Att folk trivs på mässan är viktigt för oss och för att bidra till stämningen vid havet har vi bland annat äkta palmer.

För alla plånböcker

Att erbjuda en bra prisbild under mässan är ett led i målet att alla ska trivas och känna sig välkomna, oavsett om man funderar på att köpa båt eller bara vill titta.

– Vi har till exempel fri parkering och fritt inträde för våra besökare, och som alltid serveras bra mat till vettiga priser, berättar Magnus.

En mängd utställare

Ingen mässa utan utställare, men hur många det blir i år och vilka är för tidigt att säga, menar Magnus.

– Det trillar in nya anmälningar varje vecka. Men som besökare kommer du att hitta båttillbehör, motorer, småjollar, gångjärn, belysning, stora båtar, små båtar, kläder och väldigt mycket mer. Öppet varv är ingen mässa som visar skokräm och parmesanost, vi är inriktade på båtlivet och allt som hör därtill.

ANNONS