Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det omfattande VA-arbetet i Hälleviksstrand kommer att ske i tre etapper fram till den 30 april nästa år. Bild: Orust kommun
Det omfattande VA-arbetet i Hälleviksstrand kommer att ske i tre etapper fram till den 30 april nästa år. Bild: Orust kommun

Väg genom Hälleviksstrand stängs av i ett halvår

I september startades arbetet med att förnya VA-ledningarna i centrala Hälleviksstrand upp. Nu fortsätter arbetet och från och med den 25 oktober och ett halvår framåt kommer genomfartstrafiken genom samhället att påverkas när vägen etappvis stängs av.

Det meddelar kommunen på sin hemsida där de också skriver att det handlar om ett omfattande arbete, varför vägen kommer att stängas av etappvis genom samhället från och med måndagen den 25 oktober till och med den 30 april 2022.

Arbetet är en del av VA-länk Väst och påbörjades i september på sträckan från bouleplanen i norr till korsningen Sollidsvägen/Dykärrsvägen i söder.

– Vi kommer nu att fortsätta arbetet söderut och Sollidsvägen kommer då att stängas av för genomfartstrafik kortare sträckor allteftersom vi förflyttar oss, säger Robert Brodin, projektansvarig för VA-arbetet på Orust kommun.

Under tiden som arbetet pågår kan det bli lite stökigt i anslutning till arbetsområdet, men det kommer samtidigt att vara möjligt att ta sig dit man ska genom att följa befintlig skyltning, fortsätter han.

Under byggtiden kommer befintliga vattenledningar samtidigt att stängas av men provisoriska vattenledningar leverera vatten till alla fastigheter i området.

– Gemene man kommer därmed egentligen inte alls att påverkas, utan få sitt vatten levererat till sin kran som vanligt, försäkrar Robert Brodin.


Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.