Vattenläcka i Hälleviksstrand – vattnet avstängt under dagen

En vattenläcka uppstod i samband med arbetet att byta ut VA-ledningar i Hälleviksstrand på tisdagen. Efter det har vattenprov tagits och boende rekommenderas nu att koka vattnet tills det att provresultaten kommit.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i samband med att VA-ledningarna byttes ut i Hälleviksstrand på tisdagen som en vattenläcka uppstod. Läckan ledde till att vattnet stängdes av i delar av området.

Senare under tisdagen gick Orust kommun ut med information om att vattenprover tagits och att de skickats in för analys. I väntan på provsvar uppmanas boende i områdena kring Hälleviksstrand, Nösund, Tvet, Edshultshall, Barrevik, Mollösund och Käringön att koka vattnet.

Att man tagit vattenprover är ren rutin, säger Lars-Göran Thuresson, enhetschef teknisk service ledningsnät på Orust kommun.

– Vi har kommit överens med miljöavdelningen att när vi öppnar upp nätet ska vi alltid ta ett vattenprov för säkerhets skull. Det är ren rutin.

Cirka 750 hushåll beräknas vara berörda.

Provsvaren tros komma tidigast på torsdagen 23 februari och då kommer kommunen gå ut med mer information om läget.

LÄS MER:Misstänkt misshandel på socialkontor på Tjörn

LÄS MER:Här är årets hetaste byggprojekt i Stenungsund

LÄS MER:Stationer med gratis hundbajspåsar sätts upp på Orust

ANNONS