Vattenledningarna förnyas i Ellös

Orust kommun fortsätter arbetet med vattenledningsförnyelse i Ellös. Arbetet sätter igång vecka 33 och kommer att pågå året ut.

ANNONS
|

Ledningsförnyelsen med start vecka 33 kommer att pågå året ut med ett antal nya delprojekt. Kommunen utför arbetet för att höja kvaliteten på dricksvatten och för att minska risken för driftstörningar och missfärgningar.

Gjutjärnsledningarna som har legat i backen sedan 1950-talet är en föråldrad konstruktion och har nu nått sin livslängd.

Orust kommun ber om ursäkt i förväg för de störningar som arbetet kan medföra. Samtidigt är de övertygade om att det kommer att vara värt det i förlängningen.

LÄS MER:Norra Orust kan få vatten från Uddevalla

Områden som berörs är följande: Ravinvägen, Skandiavägen, Karl-Johans väg, Hantverkaregatan och resterande delen av Saxeliden.

Även Bryggvägen och norrut kommer att beröras då denna sträcka kommer att grävas upp i sin helhet för att göra arbetet mer konstnadseffektivt.

ANNONS

Tillfälligt vatten kommer att dras till alla fastigheter under arbetets gång. En del kortare avbrott i vattentillförseln kan förekomma vid omläggningen, meddelar kommunen.

Trafiken kan påverkas under tiden då somliga körfält kommer att stängas av under tiden. I utförandet av arbetet kommer det att i princip läggas en ny ledning inuti de gamla ledningarna efter att gjutjärnsledningarna rengjorts ordentligt. Systemet kommer att provtryckas och återställas när vattnet har godkänd kvalitet.

ANNONS