Området som berördes.
Området som berördes.

Vattenproven klara efter läckan i Hälleviksstrand

Efter vattenläckan i Hälleviksstrand uppmanades boende i veckan att koka sitt vatten i väntan på vattenprover analyserats. Nu har provsvaren kommit.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det hela inträffade i tisdags i samband med ett arbete med att byta ut VA-ledningar. Läckan ledde till att vattnet stängdes av i delar av området.

Kommunen meddelade senare att vattenprover tagits och skickats in för analys. I väntan på provsvar uppmanades boende i områdena kring Hälleviksstrand, Nösund, Tvet, Edshultshall, Barrevik, Mollösund och Käringön att koka sitt vatten.

– Vi har kommit överens med miljöavdelningen att när vi öppnar upp nätet ska vi alltid ta ett vattenprov för säkerhets skull. Det är ren rutin, förklarade Lars-Göran Thuresson, enhetschef teknisk service ledningsnät, under onsdagen.

På torsdagen kom provsvaren, meddelar Orust kommun.

”Vi har nu fått svar på vattenprovet från vattenläckan i Hälleviksstrand taget 23-02-21 och det visar att dricksvattnet är utan anmärkning”, skriver kommunen i ett meddelande.

Kokningsrekommendationen har nu därför hävts för de cirka 750 hushåll som var berörda.

– Nu är det avklarat och klart tills nästa vattenläcka. Jag hoppas det dröjer länge tills dess, säger Lars-Göran Thuresson på torsdagen.

LÄS MER:Vattenläcka i Hälleviksstrand – vattnet avstängt under dagen

ANNONS