Rune Thedin öppnade tidigare i år den rhododenronpark på Tjörn som hans pappa Gösta en gång tog initiativ till att skapa. Till nästa säsong ska en anpassad handikapptoalett komma på plats.
Rune Thedin öppnade tidigare i år den rhododenronpark på Tjörn som hans pappa Gösta en gång tog initiativ till att skapa. Till nästa säsong ska en anpassad handikapptoalett komma på plats. Bild: Mattias Modéen

Runes park på Tjörn får handikapptoalett

Rune Thedin på Tjörn har fått ett välkommet stöd till sin rhododendronpark. Till nästa säsong ska en handikapptoalett stå klar att tas i bruk.

ANNONS
|

Det är Leader Södra Bohuslän, som får stöd från Europeiska struktur- och investeringsfonderna, som tilldelar 200 000 kronor till parken på Tjörn.

Parken är geografiskt belägen mellan IFK Vallas fotbollsplan och Sundsby säteris södra parkering.

– Jag ska bygga en fristående och anpassad handikapptoalett i anslutning till min rhododenronpark, säger Rune Thedin.

– Hittills har jag haft en handikappbajamaja men det är inte tillräckligt. Det är mycket att önska på en sådan, säger han.

Den nya toaletten är tänkt att ligga vid entrén till parken men kommer inte att stå färdig i år.

– Ambitionen är att den ska stå klar till nästa säsong det vill säga i maj nästa år, säger Rune.

ANNONS

Det var Runes pappa Gösta som för mer än 50 år sedan skapade den park som idag är 5 500 kvadratmeter stor – motsvarar ungefär en fotbollsplan – och har cirka 500 meter asfalterade gångar.

Rune Thedin öppnade parken för allmänheten i maj månad.

– Det har gått jättebra – över förväntan! Det blir en extra skjuts när det är bra väder och det har varit ökande hela tiden eftersom ryktet går från mun till mun, säger Rune som under bra dagar haft mellan tio och kanske upp till 40 personer på besök.

– Det har varit fler människor här än vad jag trodde. Många säger att de ska komma tillbaka för att det har varit så fantastiskt. Det har varit många vackra ord! säger han.

LÄS MER:Hinderbana och utegym i Rönnäng

Utöver de stöd som Rune Thedin får för sin park har Leader Södra Bohuslän även beslutat att stötta Rönnängs FF.

Klubben får 500 000 kronor för att bland annat skapa en hinderbana och utegym vid föreningens anläggning på västra Tjörn.

ANNONS