Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenkastning från bro – bil träffad

För andra natten i rad har någon kastat sten från gångbron över länsväg 169 vid Häggvall på Tjörn. En bil träffades.

Anmälan om skadegörelse kom in klockan 01.10, natten mot söndagen, via PKC, polisens kontaktcenter. Anmälaren har uppgett att dennes bil ska ha blivit träffad av en sten som någon har kastat från gångbron. Det är oklart hur stor stenen var men bilen ska ha fått en karosskada när den slog i plåten.

– Vi fick inga fler samtal om det under natten men det har förekommit tidigare och det är naturligtvis väldigt dumt, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

Natten mellan fredag och lördag inkom även då ett samtal om att någon ska ha stått på gångbanan och kastat sten mot bilarna nedanför. Ingen anmälan upprättades då.

– Ingen person eller bil ska ha blivit träffad och samtalet har kommit in som ofog.

Man ska inte ha sett någon person på platsen efter händelserna och det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Det är naturligtvis svårt att säga varför någon envisas med detta. Det är farligt, helt enkelt. Det är bilar och personer som kan bli träffade och det är stor risk att man orsakar en olycka genom att någon blir rädd och kör av vägen eller orsakar en kollision, säger Fredrik Svedemyr.

Han uppmanar folk att alltid anmäla om fler blivit drabbade av stenkastning vid bron, för att polisen ska kunna se omfattningen av det och planera ett förebyggande arbete.

– Vi får naturligtvis ha det under uppsikt och se om det kommer in fler anmälningar om skadegörelse och stenkastning, och agera efter bästa förmåga.