Hotell Stenungsbaden Stenungsön Stenungsund exteriör
Hotell Stenungsbaden Stenungsön Stenungsund exteriör

Stenungsbaden satsar på musik i sommar

Efter ett långt år i tystnad för Stenungsbaden har musiken äntligen hittat tillbaka till hotellet. Under sommaren satsar man på tre nya musikkoncept.

ANNONS

– Vi satsar i år på att ha musik på Kokaburra, det ska vara lite soft. Vi har tre olika koncept där vi har True Blue Wednesday på onsdagar, Friendly Friday på fredagar och Sweet Saturday på lördagar. Det började vi egentligen med förra hösten, men då fredagar och framför allt lördagar, säger Erica Hultmark, VD för Stenungsbaden.

Och sedan kom pandemin och inget blev sig likt. I och med restriktionerna så pausades alla konserter och spelningar på obestämd tid. Men nu är det alltså dags att återuppta musiken.

– Så vi tänkte att vi startar upp det igen nu under sommaren och får lite skön feeling på bryggan som en ”slow start”, men det är också lite test inför framtiden, säger Erica Hultmark.

ANNONS
Erica Hultmark är VD på Stenungsbaden.
Erica Hultmark är VD på Stenungsbaden. Bild: Pressbild/Stenungsbaden

Stenungsbaden har inlett ett samarbete med ett företag som genom sin plattform bokar olika artister och spelningar, vilket gör att musiken blir väldigt blandad.

– Det är lite olika musik. Det är lite singer-songwriter och covers. Så vi har lite olika akter. Förutom Jennifer Love, som är ganska så etablerad, så kommer det några nya, en del up-coming. På lördag kommer en lokal tjej hit, berättar Erica Hultmark.

I onsdags var det premiär för musiksatsningen. Då spelade Jennifer Love, som är en av Sveriges mest bokade DJ:s. Hon har turnerat i Europa, Asien och Mellanöstern och har tidigare spelat på kända restauranger och klubbar som ”Hells Kitchen”, ”Café Opera”, ”Spy Bar” och ”Berns Salonger”.

– Varje onsdag i fyra veckor kommer jag vara där. Jag har spelat på Stenungsbaden förut, därför blev jag så glad när jag fick frågan om jag kunde spela där, säger artisten till Lokaltidningen STO.

Enligt Erica Hultmark var det mycket folk och en lyckad spelning.

– Det var ju så fantastiskt härligt väder och det som vi tänker med det här upplägget är att man ska kunna hänga lite varsomhelst på hamnplan. Så var det igår. Det var väldigt skön stämning.

Tanken är att de tre koncepten ska fortsätta också efter sommaren. Nu testar man sig fram för att se vad som funkar och inte. Men någon form av musik kommer det bli.

– Musik är en del av Stenungsbaden och ska fortsätta vara det.

Därför var onsdagens premiärspelning efter pandemin väldigt speciell, förklarar Erica Hultmark.

– Det var nästan en lite euforiskt känsla måste jag säga. Eftersom det här är så viktig del för oss. Och den känslan är skön att ha, för alla. Folk är glada och det blir en annan stämning. Det känns i luften att vi är på väg åt rätt håll.

ANNONS