Åtalad nekar till vansinnesfärd på E6: ”Min bil går inte så fort”

Mannen som färdades på E6 ska ha kört i en hastighet av minst 180 kilometer i timmen innan han stoppades av polis i höjd med Hisingsbackamotet. Själv nekar han till brott och hävdar att bilen inte ens går att köra så fort.

ANNONS

Det var en kväll i början av augusti som en ledig polisman på väg hem blev omkörd av en bil i hög hastighet på E6, i höjd med Spekerödsmotet, södergående. Polismannen har i förhör berättat att bilisten körde så fort att hans egen bil ryckte till när han passerade honom.

Polismannen bestämde sig att träda i tjänst och tog upp jakten på bilisten samtidigt som han larmade sina kolleger. Efter att själv tryckt gasen i botten och fått upp bilen i en hastighet av 190 kilometer i timmen ska han fortfarande inte ha kommit ikapp, utan ökade då ytterligare till 200, varefter han enligt egen utsago till slut lyckades knappa in på föraren.

ANNONS

Lastbilschaufför tvingades bromsa

Polismannen har också berättat hur föraren vid ett tillfälle i extrem hög fart passerade en långtradare i vänsterfil och sedan kastade sig in framför den och lade sig så nära denna att chauffören fick lägga sig på bromsen.

I höjd med Stig center vid Hisingsbacka tog färden sedan slut, sedan tre polisbilar med blåljus ska ha tvingat mannen i 20-årsåldern att stanna.

Mannen, hemmahörande i Stenungsund, nekar själv till att ha kört i den hastighet polismannen hävdat.

”Det stämmer inte. Min bil går inte ens i 200km/h. Jag körde om honom och la mig framför honom. Jag körde inte i vänsterfilen hela tiden. Jag såg att han kom i full fart efter och följde efter mig. Sen körde jag enligt hastighetsbestämmelserna fram tills ni stoppade mig”, har han uppgett i förhör.

Nekar och vill ha en rättslig prövning

20-åringen köper inte heller att polisen i sin privata bil ska ha uppmätt den påstådda hastigheten utan önskar en rättslig prövning av detta.

”Jag vet inte hur det är uppmätt och jag litar inte på den mätmetoden. Det stämmer inte. Det jag menar är att han uppger att han legat i 200 på sin mätare och så fort går inte min bil”, hävdar han i förhör.

Åklagaren är dock av annan åsikt och yrkar i stämningsansökan som nu lämnats in till Uddevalla tingsrätt på att föraren ska dömas till penningböter på 4 000 kronor för den misstänkta hastighetsöverträdelsen.

ANNONS