Butikschef Kristofer Ossiansson och Louise Fahlén, ägare till butiken Denim & Brands med mattan som vävts av återvunna jeans.
Butikschef Kristofer Ossiansson och Louise Fahlén, ägare till butiken Denim & Brands med mattan som vävts av återvunna jeans. Bild: Privat

Återvunna jeans blev matta – auktioneras ut till förmån för barn

Butiksägaren Louise Fahlén ville göra något gott och har startat en insamling till förmån för barn- och ungdomsverksamheten Pelikanen. Hittills har sex budgivare varit med och budat på en matta vävd av jeanstyg.

ANNONS
|

Första budet var på 50 kronor och har sakta men säkert jobbats upp till 1 141 kronor på annandag jul.

– Vi hade ett rip and repair-event under Stenungsunds återbruksdagar i höstas. Då tog vi hit Nudie jeans och de lagar jeans på plats i butik så att man återvinner dem. Dessutom kunde man lämna in sina gamla trasiga jeans, vilka som helst, säger Louise Fahlén som äger butiken Denim & Brands på Stenungstorg.

Lokal väverska

Jeansen har de sedan klippt mattrasor av och dessa lämnades sedan över till Louise faster Nancy Pettersson.

– Hon har sedan vävt en trasmatta av de gamla jeansen som vi nu auktionerar ut, berättar Louise Fahlén.

ANNONS

– Pengarna vi får in går sedan tillbaka lokalt till Pelikanen och det är närproducerat. Jag tycker det här är en jätterolig grej. Nudie i sig gör en fantastiskt fin resa, denimindustrin är inte fullt miljömedveten, även om stora förbättringar görs.

Pengar går till barn och unga

Mattan är 75 centimeter bred och 175 centimeter lång. Högsta budet är i skrivande stund uppe i 1 141 kronor och alla pengar går till Pelikanens verksamhet.

– Vi säljer ju även väskor där pengarna går oavkortat till Pelikanen. Det är barn som har det tufft och det är en fin verksamhet som jag vill stötta. Samlar vi in gamla jeans lokalt så ska pengarna vi får in också användas lokalt, säger Louise Fahlén.

Auktionen ”Matta av återvunna jeans - till förmån för Pelikanen i Stenungsund!” som hålls på Tradera avslutas dagen innan nyårsafton, den 30 december.

LÄS MER:Årets julklappsinsamling på Stenungsbaden igång

LÄS MER:Jubileumsfirande på Pelikanen lockade många besökare

LÄS MER:Barberaren ger gratis julklippning till behövande

Pelikanen

Är en gruppverksamhet som ger stöd och råd till unga som lever i en miljö där det finns missbruk, våld eller psykisk ohälsa.

Pelikanen har också en grupp för unga med skilda föräldrar.

Barn och tonåringar från hela Stenungsundsområdet som är i en sådan situation är välkommen till Pelikanen för stöd och råd.

Personalen har tystnadsplikt, det som sägs där får ingen annan veta.

ANNONS