Över 500 plagg skiftade ägare vid klädbytardag

Det fanns ett stort sug att byta plagg vid Naturskyddsföreningens klädbytardag under lördagen. Och det blev en snabb affär, redan efter 1,5 timme hade 535 plagg fått nya ägare.

ANNONS
|

Förra året arrangerades av förklarliga skäl ingen klädbytardag, men med de släppta restriktionerna gick det nu att genomföra eventet. Tidigare år har Stenungsunds Naturskyddsförening kunnat få in uppemot 1 000 plagg. Dit nådde inte siffrorna under lördagen då totalt 624 biljetter delades ut för varje inlämnat plagg.

LÄS MER:Fregattens klädbytardag tillbaka: ”Man ska inte slänga kläder”

– Det har ändå varit bra med folk här. Vi har haft 624 plagg in och 535 ut, så 85 procent av allt inlämnat har bytts. Det är jättebra och det har varit bra nivå på det som lämnats in. Det har blivit bättre med åren, nu vet de flesta att det som lämnas ska vara helt och rent, säger Lillemor Holm, en av de som planerat och genomfört klädbytardagen.

ANNONS

Lions tar hand om resten

Efter evenemanget samlades de cirka 90 överblivna klädesplaggen ihop och sorterades i olika kategorier för vidare transport till Lions i Stenungsund.

– Lions har varit med och hjälpt till här i dag, så istället för att köra runt med det som blev över så bestämdes att det är den organisationen som tar hand om dem, säger Holm.

Har du gjort något fynd i dag?

– Ja faktiskt, tre grejer. Ett linne till mig själv, en klänning och en huvtröja till två barnbarn.

Den lokala Naturskyddsföreningen planerar nu att även anordna en prylbytardag nästa år.

– Det brukar gå väldigt bra det också, säger Lillemor Holm.

– Det märktes i dag också för i kategorin övrigt, som kan vara skor och saker, finns inget kvar den här gången, så det blev färre kategorier att sortera in i, säger Lina Blomstrand, ordförande för Stenungsunds Naturskyddsförening.

ANNONS